torsdag 1 mars 2012

Mat och design

Idag drar Hem och Villamässan samt Skånsk Trädgård igång i Malmö i nya mässlokaler i Hyllie. En av dem som finns på plats är underbara och duktiga Tareq Taylor, känd också från Trädgårdsfredag. Finare kille får man leta efter - och jag känner igen som lagar lika god mat! Hoppas han har gjort något som jag får provsmaka idag.
Jag ser också fram emot att se vad Mäster grön och Svenska Moderådet hittat på i sin inspirationsmonter. I fjol förälskade jag mig i en svart hammock som jag fortfarande suktar över. I år har jag sett att det blir mycket blommigare, så jag laddar med mina blommiga stövlar. Och så har jag en liten inköpslista både till mig själv och till Trädgårdsonsdag. Vi börjar ju filma på tisdag och då måste vi ha lite goa grejor.


Idag lämnar jag stafettpinnen vidare när det gäller Månadens Bloggare till den "riktiga" trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar. Det blir trädgårdsdesigner Hillevi Liljeström som guidar er under mars. Hennes fina blogg Tankar från Trädgårdsmästaren hittar ni här. Självklart är ni välkomna tillbaka att följa mig också.
Ha en skön dag!
Eva

9 kommentarer:

Christine Diederichsen sa...

Hej, Jeg er netop blevet fast læser af din blog. Jeg vil lige høre dig om du kender noget til åbne haver Sverige, der er nemlig en helt bestemt have som jeg gerne vil besøge, men jeg kan ikke huske hverkens sted eller navn. Men, men, men det er en afdød kvindelige afdød professor indenfor trädgård: lise Molin ... noget i den retning. Hendes have har for vanlig at have åbent et par dage om året, og den vil jeg så rigtig gerne se: Kan du hjælpe mig lidt nærmere?
Hilsen Christine

Humlans Lott sa...

Ååå, varför flyttade jag från Skåne? Allt kul händer ju där!

Berit sa...

Ha så kul på mässan:)
Ha en alldeles underbar torsdag!!

Marie Lithén sa...

Åh skulle kunna göra nästan vad som helst för att smaka på Tareqs mat. Ser alltid så galet gott ut. En förebild verkligen! Ha en verkligt trevlig dag på mässan!

Kristina Bonander sa...

Utan att ha träffat Tareq Taylor måste man säga att han verkar vara otroligt trevlig och sympatisk. "Går genom tv-rutan". Gissar att hans mat är därefter.

Allt tycks hända i Skåne just nu; så kul att du trots det kallar NT för "riktiga" trädgårdsmässan. Kanske vi ses på bloggträff?

Kristina

Monica Flöjt sa...

Håller med alla föregående när det gäller Tarec och hans mat. Mycket avundsjuka härifrån på våren men å andra sidan så...när det väl börjar här så går det undan. Ligger i alla fall i zon 4.
Att börja sätta ut plantor mm innan juni är vanskligt här uppe om man inte har växthus förstås.

ANKAN sa...

Hej!

Nu är det en tid då det verkligen kliar i fingrarna och planerna är många inför den kommande växtsäsongen.

Här är barnvakt ordnad inför Nordiska trädgårdar så nu är det bara att räkna ner.

Må så gott!

Kram ANKAN

Dagliljan sa...

Ha så kul på mässan nu , och tack för tidningen som kom i lådan idag :)
Min granne som hittade blomman hade också läst, extra roligt för henne.
Anette

4 i Kiellandsgata sa...

Tareq har gitt inspirasjon til mye god mat i Kiellandsgata også. Bra mann fra bra program. Gleder oss til årets sessong.
Sven