söndag 4 mars 2012

Vitt guld


Just nu är mina rabatter fyllda av vitt guld, Galanthus nivalis. Alltså snödroppar. Jag kan inte få nog av dem! Så skira, så vackra, så tåliga och så tuffa lyser de upp tillvaron oavsett om det är -5 eller +15 grader. Tack vare att jag fått stora ruggar med snödroppar som jag sedan delat (just efter blomning, innan bladen vissnat ner helt) så finns de i nästan alla rabatter.

 Jag har också ganska många ruggar med fyllda snödroppar 'Flore Pleno'. De är lite tjockare, lite bumligare och oemotståndligt söta. Någon sa en gång att de ser ut som överkörda höns, men det håller jag inte riktigt med om, mina är stolta och rakryggade trots sin rondör!
 Närstudie av fylld snödroppe, Galanthus nivalis 'Flore Pleno'. För många år sedan började jag samla på snödroppar och köpte olika namnsorter. Men alla de andra har tynat bort eller så har jag bara glömt var de står. Ibland hittar jag någon udda sort och då ångrar jag att jag inte dokumenterade dem bättre. Men sånt är livet.
Vänder man försiktigt upp blomman kan man se dess vackra inre. Går man nära känner man dessutom den söta honungsdoften!
Skön söndag på er!
Eva

9 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

Olala Duktiga Eva
underbara bilder.....visst e de kul nu :)
å missa nu inte,,,,,

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter......
redan 80 fina bloggar med
de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Gela sa...

Hej du, jag hittade mina första snödroppar hos mig igår, jag blev jätte glad. Hade årets första vår röj här i trädgården. Underbart. Hoppas du får en härlig söndag/Gela

Zinnia sa...

Jag har full förståelse för att det i England finns Galantohfilier. Snödroppen så tuff men ändock så skir. Tack för det härlig ögongodis du bjuder på. Ha en skön helg! Zinnia

Alen Trädgård sa...

Var hos en kompis igår på årsmöte, innan det började tog vi en runda i hennes trädgård, det finns bara ett ord att säga WOW:) alla dessa fantastiska snödroppar gjorde mig alldeles fantastiskt glad;) Dina går inte av för hackor de heller;) Ha det gott(/Monne

Marina sa...

Ja, de är så söta! Här finns numera snödroppar på flera ställen. Jag har delat och flyttat lite för varje år. Jag menar, inte är det någon idé att ha hundgården full med snödroppar men tomten i övrigt tom.

Kram

Sussi / Sussinghurst sa...

Jeg elsker vintergækker, de er det første tegn på, at alt er som det skal være, foråret kommer snart.

Helén sa...

Så vackra....både de enkla och dubbla. //Helen

Carolina sa...

E fick syn på snödropparna igår och kallade dem direkt de ledsna blommorna ;)

Jag planterade tydligen felaktigt om en rugge idag då...

Tant Otteskrufv sa...

Åh, jag känner att jag nog behöver ut och krafsa lite! Tant och hönsig som jag är får jag väl krafsa fram de små liven ur högarna av fjolårslöv för nu vill jag också känna lukten:)