fredag 2 mars 2012

Blommigt värre


Ska man rätta sig efter Moderådet så blir det en blommig sommar. VD Lotta Ahlvar pratar om "blommor på allt", på kläder, skor, krukor, inredningsprylar och till och med i dofter. På Skånsk Trädgård hade de gjort en monter tillsammans med Mäster Grön som formligen frossade i blommigt. Snyggt och piggt! Kanske ska jag köpa en blommig klänning i år???

 Annars håller den shabby chica stilen greppet om både prylar och växter. Det är ljusa toner i vitt och natur, helst lagom avskavt med känslan av använt (fast det ofta är nyproducerat!) Lavendel, kryddor, rosor, magnolior, violer och andra växter som ger romantisk feeling är också rätt.
 Svart och turkos är heta färger som kombination till det ljuva. Den som vågar väljer istället cerise eller gult. Eller varför inte alla tre?
 Jagostrands trädgård visade dessa snygga avskärmningar och den superläckra grenstolen (om jag hade råd...). Men för att dessa ska komma till sin rätt i trädgården ska de nog stå i en avskalad miljö. Tillsammans med alla blommorna Lotta Ahlvar pratar om kan det nog bli prilligt. Tänk en rosenrabatt eller en blommig klänning här - huh!
 Jenny Strand har alltid vackra, fina montrar, hög klass på växter och krukor. Ja, man blir glad helt enkelt. Över huvud taget var det hög klass på utställarna i år. Roligt! Tyvärr var trädgårdsinslagen inte så många som man skulle önskat. Jag tror jag gick igenom hela mässan på 20-30 minuter, men då var det förstås inte knökfullt med folk.

Den här lampan var kul tycker jag. Men jag kan inte sluta att fundera på hur det blir efter tre, fyra månader när algerna växer till sig... Men det är verkligen roligt att de som kan design även tar med det gröna tänket. Den stora nya mässan i Malmö har också sedumtak, fräckt!

Ja, tomhänt ska man ju inte lämna en mässa. Det blev alltifrån grensåg till sättpotatis och penséer. Nästa gång tar jag med mig en "bärare".
Ha en skön helg, på mässa eller utomhus,
Eva

14 kommentarer:

Anja sa...

Hejsan Eva!
Av sista bilden att döma så är det inte brist på 'resurser' i plånboken som är bekymret ;)))! Kanske är det en prioriteringsfråga det där med den läckra grenstolen;)))?!
Hehhee! Jag kan inte skryta med någon prioriteringsförmåg själv, utan jag vill också ha råd med allt! Jag har sett den där stolen, men med min pragmatiska syn på pensionärslivet och inkomsterna har jag redan 'delitat' den ur mitt håg. Däremot en blommig klänning och en turkos stol kan aldrig vara fel;)! /Anja

Monica Flöjt sa...

Härliga bilder. Att det ska vara så långt till 13 april!!
Jag brukar ta med mej "dra-maten" så jag slipper bära :-)

Anna-Maria sa...

JA till en blommig klänning Eva!Du behöver ju inte använda den när du poserar bland rosorna ;-D Stolen såg intressant ut, mer i min smak än avskärmningen.Ha en bra helg du med!

Skaparglädje sa...

Ååh.. längtar tills i morron när vi ska dit. Det blir absolut potatis med hem..kan anta att något annat också slinker med i påsen..Lampan så helfräck ut, men håller med om att det kanske kan bli knivigt med algväxt.Ha en go fredag!

Acchleja-Carro sa...

Åh, jag blir ju inte mindre sugen på de stockholmsbaserade mässorna efter ett sådant här inlägg!!! I år blir det både Kista och Älvsjö, så jag har att se fram emot! =)
Ha det fint! /Caroline

Tant Grön sa...

Det är väl det som vi trädgårdstokar alltid har vetat: det är blommor som gäller!
Tack för reportaget-det är så bra att få koll på vad som är på gång fast man inte hinner med att vara på plats själv.
Ytterst tacksam dessutom för att shabby chic fortfarande är aktuellt, när det mesta i hus och trädgård börjar bli rätt shabby efter 25 år...
Trevlig helg!

Märit i Mariehem sa...

Tack för att du visar litet glimtar och berättar om mässan för oss, som inte kommer dit i år!

Blommigt- i måttlig mängd - är fint!

Törnrosa sa...

Vilken puddingklänning! Vem vill inte ha en sån´?
Jag har precis köpt mig en knallturkos plåtpall och lagt en lika knallturkos kudde på. Himla kul, tyckte jag, att ha i växthuset.
Tack för alla roliga "spaningar".
Hej från Törnrosa

Alen Trädgård sa...

Är inte speciellt trendig av mig men blev glad att det är blommigt som gäller i år för då kan jag ju vara "trendig" någon gång:)) Det får däremot inte bli för mycket av det goda;) Avskärmningarna var verkligen snygga! Vi ska till Stockholm 12-13 april, får se vad vi hittar då:) Tack för titten/Monne

Anja sa...

ps
Hoppas att du uppfattade humorn i min kommentar! Inte 17 menar jag på allvar ha synpunkter på någon annans konsumtion och har naturligtvis ingen aning om vad var och en kan disponera eller måste prioritera.Ett misslyckat sätt att vara 'rolig'? Jag ber verkligen om ursäkt om du blev stött!
Så var det, som sagt inte min mening.
ds

AnnA sa...

Hej Eva!
Mja...då är jag allt lite modern med mina blommiga klänningar - fast det har jag varit i några år...Lördagen blir det vi som besöker mässan eller mässorna, för jag ser fram emot trädgårdsmässan och maken villamässan, och sedan träffas det en hel hoper med människor - det är det som är det roliga! En biprodukt är de innehållsrika kassarna... Trevlig helg på dig!
hälsn
AnnA

Mias Trädgård sa...

Trevligt att få se bilder från den södra mässan! Tack för 'reportaget'! :) Mia

Simsalabim... sa...

Tack för en bra "rapport" från mässan Eva! Kul att det är mycket färger och blommigt - det gillar ju jag!
Ha en bra söndag! //Ulrika

Spirande grönt - sa...

Suger lite i mässtarmen:) men eftersom jag numera har (ganska) långt till Malmö får jag nöja mig med din fina rapport. Tackar!

Ha en finfin söndagkväll,
Rebecca