måndag 5 mars 2012

Ljuva förstlingar


På mässan i torsdags köpte jag mängder av penséer. De tog tjugo kronor för ett tiopack med pluggplantor. Jag köpte tre... Visst är plantorna små, men i mycket fint skick. De första planerades ut i krukor redan igår. Får de stå för länge i sina trånga pluggbrätten så tappar de i kraft, men om de planteras om nu så kommer de ifatt de stora på ett kick. Så mycket blomglädje för 60 kr!

Visst är de söta där de står och plirar mot en! Jag tycker mycket om de småblommiga penséerna, inte minst för att de blommar så rikligt och tål vind bra vilket är nödvändigt här vid kusten. Inatt blev det minusgrader, men eftersom plantorna är i gott skick och vattnades upp ordentligt så bör det inte vara något problem. Tala om tuffa blommor.
Ha en skön vecka,
Eva

14 kommentarer:

gunsan sa...

Å vilka små sötnosar.Det ser ut som små ansikten som plirar lite gulligt mot oss.Och billigt var det.MVH

Vårt röda hus sa...

Penséelängtan är stark! Speciellt när man ser alla bloggar som redan... Här får vi vänta till april annars blir det väl mycket bära ut och in!

Dina snödroppar är underbara!

Kram och ha en fin vecka.
Eva-Mari

Alen Trädgård sa...

Gillar också de småblommiga bäst:) Förra året köpte jag en mängd gula som nog slog blomrekord:)) Ha det gott/Monne

Anna Vattenkanna sa...

Jag ÄLSKAR minipenséer! Japp, skulle kunna ha hur många som helst precis överallt :-). Av utplanteringsväxter är de otvetydigt min #1. Hoppas att dina växer på sig i rask takt!

Kram

Tant Otteskrufv sa...

Just vad jag längtar efter, men hit har de inte kommit i butik än.Att kliva ut i växthuset och känna honungsdoften... Särskilt förtjust är jag i de blåvita med svarta små streck, just de du visar i bild:)

Sandra sa...

Verkligen mycket blomglädje för småpengar :) de småblommiga vinner över de storblommiga närsomhelst, söta små små ansikten. :)

Zinnia sa...

Jag längtar efter att plantera penseèr. Men som boende i Sundsvall väntar jag några veckor till. Ha en skön vecka! Zinnia

Märit i Mariehem sa...

Åh, de är så fina - och tåliga! ;-)
Tänk om jag skulle ta och ställa ut mina urnor fyllda med penséer...

Kristina Bonander sa...

Vilket kap! Ja, dessa små vårbärare kan man inte få för många av.

Ha det
Kristina

Millan sa...

Håller med dig penséer är så söta och ljuvliga man blir så glad av att se dom.
Ha det gott!

Merja sa...

Vilket kap du gjorde och söta är de också:)
Ha det gott!

Lenas trädgård sa...

Ja, de små är så vackra, föredrar nog dem. Och så många färgvarianter de finns i! bara att plocka till sig o blanda hej vilt! Härligt!
kram Lena

Mia sa...

Hade också tänkt köpa penseer med hem från mässan men jag åkte tåg så det hade blivit så bökigt att bära på dom.men lite annat fick jag med hem.
kram mia

Hannele på Hisingen sa...

nu vill jag ut och shoppa