måndag 26 mars 2012

Sorg och glädje

Pelargoner är mest till glädje, som nu när jag tagit sticklingar av alla sorter och får nya små söta "bebisar". Men i vinter dog också en stor del av mina pelargoner. De stod på vinden i min skrivarlya där de brukar trivas jättebra. Men tydligen blev det för kallt och flera frös och dog. Bland annat mina tre stycken enorma 'Mr Wren' som jag varit så glad för och min pepparmyntspelargon som också var stor och fin. Kanske dog även 'Fragrans' som var jättestor och vacker, knotig som en bonsai och galet blomvillig. Men jag håller tummarna för att den sistnämnda har lite liv i sig. Annars har jag faktiskt en liten planta från en stickling i fjol så den har jag inte mist helt och hållet.
Blir till att skaffa några nya små att vurma för i sommar. Är det någon som har en 'Mr Wren' att avvara skulle jag bli jätteglad.
Idag började vårbruket på Trädgårdsonsdag - härligt! Ni som har Facebook kan gå in och kika på en bild från dagens inspelning.
Varma hälsningar
Eva

9 kommentarer:

Vivi sa...

Huff, det er ikke noe gøy at plantene dør. Jeg mistet også mange pelargonier en vinter. Håper stiklingene din klarer seg da!

Ønsker deg en fin kveld.

•lotta på solrum trädgård• sa...

synd med pelargonerna. men dom små kommer ju bli stora dom också en dag!

billan sa...

Usch vad sorgligt.....Lycka till med de små!

Alen Trädgård sa...

Trist när man upptäcker att vintern "tagit" växterna:( Tyvärr har jag ingen Mr. Wren till dig men det kanske någon annan har förhoppningsvis;) Ha det gott/Monne

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Inget kul när trotjänarna dör...men du kanske hittar något som passar i vårt sortiment. Vi rotar som bäst nu och du har som bekant redan sticklingar tillgodo här! :o)
Kram Lydia

Tant Otteskrufv sa...

Minnsann har jag en nyklippt bit av Mr Wren som jag kan skicka om du bara epostar mig en adress.

Helena sa...

Om det var Tomentosum som dog så skickar jag gärna till dig!!!
Fragrans i massor finns oxo :-)
KRAM från mig!

Berit sa...

Så trist!!! Tyvärr så har jag inga pelargoner...äger inga.
Ha en underbar dag!!

Merja sa...

Det är sorgligt när de försvinner som man haft en längre tid. Fick kasta några mindre pelargoner som inte gillade sin nya bostad i källaren. Brukar annars ha de små i tvättstuge fönstret över vintern. Så här ska göras nya hyllor! Ser att du fick napp på Mr Wren annars hade det funnits här:)
Ha en bra dag!