lördag 24 mars 2012

Om att skola om

 Jag har sått fler frön i år än på mycket länge. Riktig fröfrossa! Och det är ju kul, men sådderna måste ta som hand annars blir det pannkaka av alltihop. Nu har jag skolat om en del av frösådderna, alltså planterat om varje liten planta i en egen kruka.
 Det är tidsödande och pilligt, men ganska rogivande också. Jag har lärt mig att man ska ta i bladen eller i roten och inte klämma på stjälken på de små plantorna eftersom det är den mest ömtåliga delen av växten i det här stadiet. Detta är rosenskära som ska bli till fina buketter i sommar!
De flesta fönsterkarmar är nu fulla med växter. Bäst är faktiskt västerfönstret där det är ljust men inte så mycket sol och det rummet är också lite svalare än andra i huset. När plantorna väl är uppe vill de inte ha det för varmt för då blir de taniga och rangliga. Det är svårt att åstadkomma inomhus, särskilt när de stora fönsterna vi har vätter rakt mot söder. Vågar inte flytta ut dem i växthuset heller ännu då det kan bli enstaka kalla nätter.

Och så till dagens viktigaste tillkännagivande: vinnarna av biljetter till Nordiska trädgårdar. (Jag fick faktiskt två biljetter till med posten så det blir fyra vinnare!) Dessa är: Rebecca med Rebeccas, Marie med Lithéns trädgård, AnnaH med Lill-Hasta Trädgård och  Anna-Karin med Frasses Hus. Mejla era adresser till robild(at)live.se så kommer biljetten med posten. Grattis!
Jag hoppas fortfarande att vi kan ha en bloggträff på mässan under fredageftermiddagen . Ska höra mig för om en lokal. Bjud gärna in alla trädgårdsbloggare ni känner!
Allt gott,
Eva

13 kommentarer:

Helén sa...

Visst är det rogivande att skola om, och sååå skönt när det är gjort. Jag har en del att ta tag i gällande omskolninggar innan alla snurrar in sig i varann. //Helen

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej SuperDuper Eva
Javisst e de mkt skola vid den här årstiden :)
å missa nu inte,,,,,,,

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

förra veckan var det 110 fina bloggar,,
De e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Marie Lithén sa...

Oj såå glad jag blir:))) Då ses vi absolut där!!!

Skolar om jag med idag

Anna H sa...

Jippie och hurra vad jag blir gla! Jag ska gå på mässa! Adress kommer med mailen.
Glada hälsningar
Anna

Gunilla sa...

Härligt när man får börja skola om små plantorna men mycket jobb.
Och som du skriver så gäller det att hitta en sval och ljus plats.


Jag brukar skola om i lådor först om det är mycket plant för det tar mindre plats , sedan när växthuset är igång så skolar jag om i krukor.


Ha en riktigt fin helg . Här regnar det idag.

Gunilla

Alen Trädgård sa...

Härligt med frösådder:) Grattis till vinnarna! Ha det gott/Monne

Märit i Mariehem sa...

Ja det är just det där som är det pilliga, att hitta tillräckligt med platser i fönster, som inte blir för solvarma!
Det ser fint ut med de små plantorna hos dig!
Tack för tipset om hur man ska hålla dem. Ska snart skola om tomatplantor.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ja hihihi.... den där omskolningsfasen blir alltid mer omtattande än man vill inse när alla frön sås :-)) Har alla mina sådder i växthuset från mitten av mars. Med en liten fläkt går det bra.

Så kul med en bloggträff. Ska på mässan på fredagem och lördag. Så det blir ju toppen! Då ses vi då.

Kram
Charlotte

Glädjekällan sa...

Kul med frösådder. Såg i går att förra årets blåsippssådder börjat gro.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

ANKAN sa...

Hej!

Åh vad härligt med så många gulliga växtbebisar som väntar på att växa upp för att bli stora och vackra. Imorgon ska tomatfröna ner i jorden här hemma. Låter toppenkul med bloggträff. Barnvakten är dock inbokat till torsdagen så det är då jag kommer att vara på mässan...! Det får bli nästa år istället.

Ha det gott!

Kram kram

ANKAN

Ranunkel i rabatten sa...

Min mista son hann dra upp tre av de omskolade tomaterna innan jag stoppade honom igår. Nu återstår fem och krukorna är flyttade till säkrare plats.

Ranunkel i rabatten sa...

Min mista son hann dra upp tre av de omskolade tomaterna innan jag stoppade honom igår. Nu återstår fem och krukorna är flyttade till säkrare plats.

Rebeccas.se sa...

Åh, vad glad jag blir, tack! :) Mailar adressen på en gång!

//Rebecca