lördag 19 januari 2013

Skrivtid på landet

 Varje vecka försöker jag ha en tom dag i kalendern då jag kan åka ut till min skivarstuga för att sitta och skriva på någon av mina nya böcker i lugn och ro. Huset (det gula i mitten) ligger i det vackra åkerlandskapet utanför Mjöhult i Nordvästra Skåne, tio minuter med bil hemifrån Höganäs.
 Trädgården är vacker nu, täckt av snö. Men magnoliaknopparna utlovar vår.
 Tvättklämmorna har visst blivit kvarglömda ute. Men rätt fina med rimfrost. Sommartid hyr jag ut stugan till dem som vill tillbringa en vecka i Skåne och det måste ju finnas gott om plats för dem att hänga upp sina badlakan på, eller hur!
Min dagliga lunchpromenad tog jag i naturreservatet Svedberga Kulle som ligger på andra sidan byn. (Det är därifrån bilden på mitt hus är taget.) Kullen tillkom i slutet av istiden och här finns fina promenadstigar och en häftig pulkabacke. Det är häftigt med en isolerad höjd sådär mitt ute på slätten. 62 meter över havet på toppen, minsann!
Framåt kvällen fångade jag den här utsikten från min skrivbordsplats. Visst bjuder vintern på häftiga solnedgångar!
Allt gott,
Eva

5 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Just det där speciella rosa/gula ljuset är otroligt vackert och signifikativt för kalla vintekvällar;) Ha det gott/Monne

Rose Garden Malevik sa...

Hej Bästa Eva
verkar vara ett rofyllt ställe....
du e duktig du :)
å missa nu inte........

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Marianne Acketoft sa...

Fina bilder!

Fru C sa...

Vi älskar verkligen solen som titta på oss just nu...det är bara att suga till sig! Mysigt du har det där i stugan.

Cattis och Eiras Trädgårdsdesign sa...

Härligt!
Svedberga är fantastiskt vackert. Jag har faktiskt varit på ett bröllop uppe på Svedberga Kulle! Det var lite svettigt dock att promenera i festklänning (långklänning) hela vägen från Mjöhult och upp. Men väl värt det!
/Eira