tisdag 15 januari 2013

Tulpanens dag


 Den 15 januari har utsetts till Tulpanens dag. Det är väl gott så - även om jag tjuvstartade för en dryg vecka sedan. Den här vitröda buketten fick jag av min danska (såklart) svärmor. Då var det hårt knutna små knoppar som inte lovade särskilt mycket. Men vilken bukett! Den har bara blivit vackrare för varje dag. Nu är den på upphällningen, men fortfarande vacker tycker jag.
Vid presskonferensen i förra veckan fick vi binda våra egna buketter. Min blev väl inte världens proffsigaste, men fin ändå tycker jag med bland annat videkissar, vaxblomma och torkade frökapslar till tulpaner i tre olika rosa nyanser. Var visst på lite romantiskt humör tror jag.
För mig är de "riktiga" tulpanerna ändå de som ligger där i marken och väntar på vårvärmen, just nu under ett nytt skyddande täcke av vit snö. Det är något magiskt över lökar, att det kan komma något så vackert ur detta. Fast först ska jag skynda iväg och köpa en ny bukett för att fira.
Är det Tulpanens dag så är det!
Allt gott,
Eva
PS. Efter kommentarer från initierade läsare är jag osäker på om den röda snigeln i förra inlägget verkligen är en spanjor, kanske det är en röd skogssnigel - hur den nu hittat till stan. Jag ska undersöka saken närmare när jag ser nästa.

4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Slängde en bukett i går som hade gjort sitt, det var mer kronblad (vissna) på bordet än på stjälkarna:) Idag blir det säkert en ny bukett:) Ha det gott/Monne

Lenas Trädgårdsrum sa...

Visst är det något magiskt över lökar! Samma mirakel varje år att njuta av
Ha en härlig (Tulpan) dag!

Fru C sa...

Tulpaner...tulpaner.......det är precis det vi behöver just nu//
Kram

Vittran sa...

Det blev inga tulpnaer idag. Det har snöat hela dagen så jag har inte haft lust att köra ut på de smala och hala vägarna här för att komma till samhället. Istället får jag njuta av alla fina tulpanbilder som finns på nätet.
Trevlig kväll!