måndag 7 januari 2013

Blå lockelser

Det är något med dörrar. Och det är något med blått. När jag plockade med bilderna från Gran Canaria igår så upptäckte jag min förkärlek för dörrfotografering. Särskilt om de är blå verkar de som en magnet på mig. Kanske är det för att dörrar väcker nyfikenhet om vad som finns bakom, som om de är början på en historia. Eller så är de bara vackra helt enkelt. (Snart, snart ska jag börja blogga om växter igen.)

 Rejält trappsteg till den här. Kanske för att det kommer skyfall ibland funderar jag.
 Snirkligt och vackert i gamla delen av Las Palmas.
 Blått!
 Ännu mera blått!
 Graffiti med blå detaljer som på lite håll faktiskt döljer att det finns en dörr.
Och graffiti som skapar en dörr där det inte finns någon. Lite lagom busigt tycker jag. Undrar om jag skulle hitta lika många fina dörrar om jag tog en promenad med kameran hemmavid?
Allt gott,
Eva

7 kommentarer:

Lenas Trädgårdsrum sa...

Vilka underbara dörrar du bjuder på! Lycka till med eventuell Dörrunda :) Finns så mycket fantastiska dörrar att upptäcka.
Ha en bra vecka!

Alen Trädgård sa...

Gillar också att fota dörrar, trodde att det bara var jag som gjorde det;) Härliga bilder i alla fall:) Ha det gott/Monne

Stein sa...

Flotte bilder av dørene på Gran Canaria! Jeg likte spesielt godt den blå døren på bilde nummer 2!
Ha en fortsatt fin dag.
Stein

Susie på Stjärnarve sa...

Otroligt vackra bilder på riktigt fina och roliga dörrar!
Men...det är säkert ingen större chans att hitta lika många spännande dörrar i Sverige, folk här är nog lite mer försiktiga normalt. Men det kanske finns trevliga undantag - du får kolla det!!

Iréne JB sa...

Tror inte att du är ensam om att fota dörrar. Har väldigt många dörrar jag också. Fina dörrar finns lite överallt. Ibland på de mest oväntade ställena. Däremot är dörrarna i Sverige oftast inte lika färgglada.

Monica Söderström sa...

Klart det är svårt att låta bli att fota de dörrarna! Och jag håller med Irene, samlar också på fina dörrar och portar. Och fula skamfilade också. Och alla dom finner man ju bäst utomlands, här i Sverige renoverar vi för mycket... jag tänker mig ett bildspel med passande texter nån gång när jag fått ihop riktigt många. Några texter från Bibeln ska helt klart med.

Sylvia sa...

Har också dille på att fota dörrar och grindar med förstås. Antar att det är hantverket, formspråket och människan som bakom som gör dem så intressanta.
Kul att få se "dina" dörrar :)
/ Sylvia