torsdag 30 december 2010

Samma men olikaJag fortsätter på temat minnen och drömmar genom att visa bilder från min trädgård tagna på sommarhalvåret respektive på vintern. Jag har sett många av er andra göra det och det ger en intressant bild av trädgården tycker jag. Följ med:Måste ju säga att jag föredrar äppelblom framför snömössor, men här syns i alla fall mitt lilla "humlebo" i keramik som Rolf i Rögle har gjort.'Blush Rambler' från förra inlägget i sin fulla prakt. Förstår ni att det döda gamla päronträdet till sist inte orkade bära henne?Nu har jag alltså klippt ner rosen och fått en rejäl spaljé i päronträdets ställe. Maken har ritat och byggt - tack för det!Trädgårdsgången med smällspirea, hakonegräs och funkia mm, från början av juli.Och samma motiv slutet av december. Hakonegräset hänger fortfarande ut över gången, men får stryk under snöskottningen.Jag blev så nöjd med funkian i den här zinkbaljan. Håll tummarna för att den klarar vintern.Nu har baljan en vacker snömössa istället. Och nedan till vänster bidar julrosen sin tid. Snart nog så...
Ett varmt tack för alla er som följt med på bloggresan under året, gamla och nytillkomna läsare. Jag önskar er alla ett riktigt gott slut på 2010!
Eva

32 kommentarer:

gittan sa...

Vilka härliga somriga bilder Eva! Hos mig är längtan efter mer färg i trädgården just nu otroligt stor. Vackert med vitt, javisst, men nu kan det räcka för mig. Tack själv för alla intressanta inlägg under året som gått och Gott Nytt År / gittan

Marina sa...

Jag gillar att se en trädgård från olika årstider. För mig är det viktigt att det inte blir som en platt, skördad åker efter september månad. Nä, lite grejer som lämnas kvar, växter som inte klipps ner helt, träd som får snö på sina grenar.... Vackert!

Jag följer så klart med dig in på nästa år. Kram!

NataljaOblonskaja sa...

Tycker det är spännande att se trädgården i olika årstidsklädnader, där alla har sin tjusning.
Men att sommaren vinner..därom råder ingen tvekan.

Ha ett riktigt Gott Nytt År!!
Camilla

Frøken Solhat sa...

Der er intet som årstidernes skiften og foranderligheden i haven.......det er det der gør havelivet så fantastisk og det der gør at man altid render rundt med en forventningens glæde.....lidt lige som juleaften bare hele året.

Tak for din inspiration og dine altid glade og positive kommentarer Eva.....de er højt skattet. Tak for haveåret der gik og jeg ser frem til et nyt og spændende haveår sammen med dig og alle de andre skønne nordiske bloggere.

Kæmpe knus og GODT NYTÅR
Dorthe

Hanneles formklippnings-paradis på Hisingen sa...

Härliga bilder, trädgård kan vara fint även på vintern, gott nytt år!

LindaLunda sa...

Gillar sådana foton som visar samma-samma fast olika!
Gott nytt!

Anns Gröna sa...

Visst är det häftigt hur trädgården ändrar skepnad så många gånger under ett trädgårdsår!!! Njuter av alla formerna.
Önskar dig ett härligt slut och ett gott nytt!
Kram
Ann

Lenas trädgård sa...

Härligt att få se dina bilder från olika årstider, det gör ju att man på riktigt vet vad som kommer efter detta.Man kan ju drömma sig bort lite ibland...
kram på dej o ett gott nytt år!
Lena

Alen Trädgård sa...

Håller med dig, jag föredrar nog sommarbilderna:)) Tänk att det kan se så otalt annorlunda ut olika årstider. Hostan i zinkbaljan kommer säkerligen att överleva de är ena sega rackare;)) Gott slut och ETT GOTT NYTT ÅR önskar jag dig/Monne

Gela sa...

Vad härligt att se trädgården från olika årstider. Vill önska dig ett Gott Nytt År/Gela

♥ E L ♥ sa...

Roligt att kunna jämföra och komma i håg hur fint det var i somras! Nästan som före/efter-bilder. Vintern är också fin, iaf i år, men våren & sommaren är ett strå vassare.
Ett fint & gott slut på 2010 och ett gott nytt 2011 önskar Eva Linnea

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Intressant att se samma vyer från olika årstider. Håller fullständigt med dig, dvs föredrar äppelblom framför snömössor! Även om snömössorna är aldrig så vackra...
I höstas planterade jag en funkia i en kruka. Håller alla tummar att den överlever detta kalla, men det känns tveksamt. Man får ju prova sig fram :-)
Önskar dig ett gott nytt år!
/Ingela

Lillianna sa...

Väldigt roligt att se sommar resp vinterbilder...

Gott slut och Gott Nytt År
önskar Lillianna

mammi sa...

Jag gillar också bilder sommar-vinter, bara jag slipper att va ute i kylan !!!
Ett riktigt GOTT NYTT ÅR
Mammi

Maleviks Rosenträdgård sa...

hmmmm......gillar nog sommarbilderna bäst :)

★˛˚˛*˛°★SNART 2011!!!★* 。*★* ˛

GOTT NYTT ÅR

missa inte HAPPY NEW YEAR PARTY
hos mig imorgon

Håkan

Petra sa...

Gott nytt år!

Tack för mycket trädgårds-inspiration under året. Framförallt vill jag tacka för ett inlägg du gjorde för ett år sedan som gällde trenden sten och betong. Jag bor i ett nybyggt hus med en minimal trädgård, men med mycket marksten!

Tack vare dig så kände jag att det var ok att ta upp markstenen på flera ställen i trädgården. Ca 20 kvadratmeter betongsten har jag gjort mig av med nu!

Moa sa...

Häftigt att se skillnaderna.. tänker ofta på det när jag sitter i mitt uterum och myser och snön viner utanför..tänker på den prunkande trädgården som ligger därute fast nu i vila.. ja var årstid har sitt uttryck. Nu önskar jag dig ett riktigt Gott Nytt År.. kram/Moa

Charlotte sa...

Åh vad jag gillar säsongsbilder som visar samma vy.... Det ger en perspektiv.. Sommaren är oslagbar, men vintern har ändå sin charm.... Du har det vackert hos dig Eva!

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Många kramar
Charlotte

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Så roligt att få se! Gillar verkligen bilder som visar samma vy från olika tidpunkter. :) Vilket tufft päronträd du måste ha haft! Vilken prakt!
Önskar dig ett riktigt färgsprakande 2011!
Kramar,
Anna-Karin

Anonym sa...

Kul med samma vyer sommar och vinter, och härliga bilder som alltid!

Gott nytt trädgårds- och bloggår!

Anonym sa...

Ett riktigt bra och gott nytt 2011 önskar jag dig!

Kram Eva-Mari

Cilla sa...

Gott Nytt År till dig och din familj!

Glöm inte tävlingen på min sida!

Stor kram Cilla♥

Lotta sa...

Det bästa med vintern är kanske att man uppskattar sommaren desto mer!
Gott Nytt År!

Lusthuset sa...

Jag föredrar också grönt framför vitt (i varje fall i trädgården).
Hoppas att du får ett fint Nyår....önskar dig också ett Gott Nytt Trädgårdsår. Kram!!

Sophia Callmer sa...

Din trädgård ser vacker ut på alla årstider Eva! Gott nytt 2011 till dig!

Katarinas trädgård sa...

Roligt att jämföra sommar och vinter (jag vet vilken jag föredrar...)! Det ser så trevligt ut! Jag hoppas också mina funkior i krukor klarar sig, men snön borde isolera dem bra.
Gott Slut till dig också! /Katarina

Anonym sa...

Gott slut på dig!

Ingmarie We sa...

Så fint att se din trädgård under olika årstider. Någon skrev ovan att alla har sin tjusning. Just idag (efter underkylt regn)har jag svårt att se tjusningen med vintern....Hoppas på en tidig vår och varm vår i år. Gott Nytt År Eva.

HelenJ sa...

Det är alltid kul med bilder från olika årstider - var tid har sin tjusning, men nog föredrar jag sol och värme ändå....

Gott Nytt År!

Inger sa...

Gott Nytt År!
Hoppas du hade en fin nyårsafton:)
Jag flyttar in mina krukor med hostor till kallgaraget, kanske kan de stå kvar ute, men krukorna är nog känsligare än växterna.
Din blogg ger mig väldigt mycket, tack för 2010!

Njut i din trädgård sa...

Minnen och drömmar är min melodi!
Tycker om att tänka tillbaka på det som varit och blicka framåt på det som komma skall!

Gott nytt!

cz

Madame C sa...

Tack för all fantastisk inspiration under det gångna året och ett riktigt Gott Nytt År 2011!!!
Kram, Charlotta