torsdag 9 december 2010

Gröna klapparIdag blir det lite reklam - i form av julklappstips. Den lilla gröna, som jag gjorde 2008 tillsammans med Annika Christensen (foto) och Solveig Helllmark (illustrationer), har inte nått ut riktigt som vi önskat. Kanske är det titeln det är fel på - innhållet är nämligen allt annat än "litet".Boken är upplagd månadsvis - och alltså börjar trädgårdsåret redan i januari (vilket ju är perfekt om man fått boken i julklapp eftersom den kan användas direkt!). Varje månad får man "månadens måsten, om du hinner och överkurs", ett mormorstips, ett latmansknep, ett litet projekt, ett enkelt recept samt månadens tröst - vad man kan göra om man glömt, inte hunnit och så.Varje månad inleds med vackra bilder och en inspirationstext - tanken är att man ska få lust att gå ut oavsett om det är juni eller november.Som bonus får man varje månad ett fördjupningskapitel. Här i april är det krukodling, men det kan också handla om medelhavsväxter, planering, djurlivet i trädgården, klätterväxter, marktäckare, träd och så vidare.
Kanske borde vi döpt den till Den stora gröna så att alla skulle förstå hur mycket den rymmer - men samtidigt är den ju "liten" ur den aspekten att måstena är väldigt få och tipsen inte svårare än att en ovan nybörjare klarar av dem.
Jag har inte så många ex hemma, men du hittar Den lilla Gröna hos nätbokhandlarna, t ex Bokus eller Adlibris.


Ett annat litet julklappstips är Tonårsboken, som är skriven till tonåringar. Den har sin utgångspunkt i stress men berör det mesta som är aktuellt i tonåringarnas liv, från kärlek till konflikter till skola, till självkänsla, kroppens utveckling, kost, motion osv. Mer info på www.stressaner.se. Fram till jul får du 2 Tonårsböcker till priset av en (150 kr + porto) om du beställer direkt av mig och blir prenumerant på månadskrönikan från Stressa Ner (vilket är gratis!).
Hälsningar
Eva
som just nu kurerar kameran i fotoaffären och min egen förkylning med te och sängläge. Räknar kallt med att snön ligger kvar tills att jag kommer ut och fått tagit lite vinterbilder.

11 kommentarer:

Ruben sa...

Den lilla gröna är en fin bok! Läs vad Rubens Julklappstips skrev om den HÄR!.

Elisabeth sa...

Fina tips i julklappstider. En bättre present än en bok är svårt att finna.

gittan sa...

Fina boktips. Men Eva, du kan få låna min kamera sålänge om du lovar att snön försvinner när du hunnit ta dina vinterbilder =)

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Synd att den inte har nått ut som ni hade hoppats! Jag har haft den till och från under året och tycker att den är vacker och rolig att titta i.
Kram från Eva Linnea

Gela sa...

Men den vill jag ju också ha!!! Skall se om jag får tag i Den lilla gröna någonstans. Krya på dig. Kram Gela

Madame C sa...

Ska definitivt läsa om Rubens julklappstips och kanske sätta upp på önskelistan. Låter definitivt som om den har helt fel namn...

Tack för fina tips, Eva!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Den lilla Gröna finns även här i huset..redan väl tummad och fortfarande mycket omtyckt läsning.
Kyliga hälsningar..FNISS...menade varma hälsningar i vinterkylan.
Petra B.

Maleviks Rosenträdgård sa...

OJ,,,e nu sjuka båda två :)
Krya på ER :)
Håkan

Charlotte sa...

Tack för boktipsen! Böcker är bland de bästa presenterna. Och grönt och tonåringar är verkligen på tapeten hos mig i alla fall ;-)

Kram Charlotte

Cilla sa...

Krya på dig (och kameran). Njut av advent och dess godheter!

Cilla♥

UllaH sa...

Hej Eva!
Din Den lilla Gröna - och Annikas - är en riktigt go bok. Det är verkligen inte fel att julklappstipsa den. Jag kommer att ge bort den till en glad trädgårdstjej som då kommer att bli ännu gladare...
Välkommen tillbaka till min blogg.