måndag 27 december 2010

Minnen o drömmarTrädgårdslivet består till stor del av minnen och drömmar. Nyss raderade jag alla inlägg från 2009 (för att det inte ska bli för fullt på bildbanken) och gick samtidigt igenom en del gamla bilder från det året. Så här fantastiskt blommade 'Blush Rambler' för två somrar sedan. I höstas var jag tvungen att beskära rosen i knähöjd för att trädet som tjänat som klätterstöd lutade betänktligt in mot grannen. Nu drömmer jag om att rosen ska ta sin nya spaljé i besittning 2011.Givetvis ska vi reflektera - tänka tillbaka på det som varit och fortsätta drömma, men det skadar inte att då och då stanna upp och njuta av det som är här och nu. Denna fröställning av gullklematis kan tävla i skönhet mot vilken som helst av sommarens blommor.
En riktigt god fortsättning på er allihopa och tusen tack för alla värmande julhälsningar!
Eva

18 kommentarer:

♥ E L ♥ sa...

Ett gnistrande vitt & fint fortsatt jul- & nyårsfirande önskar Eva Linnea

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

God fortsättning, Eva!
Vilken vacker ros. Förstår att du önskar dig att den tar fart igen. Håller med, visst bör man stanna upp och försöka njuta av nuet. Just nu njuter jag av att veta att vi går mot ljusare tider. Bara att veta att våren kommer gör att man lir på bättre humör. Önskar dig ett gott nytt år!
Kram,
Anna-Karin

Maleviks Rosenträdgård sa...

Snart e vi där igen :)
Varm JULKRAM Eva
Håkan

Alen Trädgård sa...

Underbar ros! Jag vill också självklart njuta av nuet men så kommer det där lilla "men" insmygande i huvudet:) Tror att jag drömmer lite till om våren och nästa säsong en stund till;)) Ha en fin fortsättning/Monne

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Blush Rambler ja...ohhh som jag genast fick en stark längtan efter sommar & värmen igen. Det är en av mina absoluta favoritrosor i trädgården...den blommar lite senare än de flesta i vår trädgård och därför får man längta lite längre efter den. :o)
ha en fin fortsättning på julen,
lydia

LindaLunda sa...

Men oj! Raderade du!!!???
Rosen är underbar!!!!

Njut i din trädgård sa...

God fortsättning

Gott slut

och Gott Nytt!

Hanna C sa...

Vilken underbar blomning och vacker klematis! Önskar dig också ett gott nytt år:-)

IET sa...

Så sant det du säger. Planer i all ära, men visst finns det saker att njuta av även nu.

Önskar Dig en riktigt god fortsättning!
/i.

Anja sa...

Visst är det så som du säger Eva!
Mina fantasier kretsar sig runt vilka fröer jag kommer att få (för att snart vägrar jag att titta ut - jag e' så trött på vitt!)!/Anja

Marianne sa...

Roligt att du tittade in till mitt, jag älskar att trädgårdsplanera i stort och smått i lagom-na stunder. Roser på frö, är liksom en julklapp i sig, man vet aldrig hur fina rosor blir.

Lavendel sa...

Snart, snart er der grønt derude.
Du må gerne få bogen af Stjärne af mig, altså nr. 2 - den er på svensk, men den første er altså den bedste!

Inger sa...

Så sant, minnen och drömmar vilka ju hör samman. Ska bli väldigt intressant att se hur din 'Blush Rambler' klarar denna vargavinter i Skåne. En så vacker ros:)
God fortsättning!

Sussi / Sussinghurst sa...

Dejligt rosenbilled, bare nu ikke roserne tager skade af al den vinter vi har - nok godt at der ligger sne til at værne lidt mod frosten.

Fru C sa...

Drömmar.....det är det som själen lever av just nu ;)

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Tassar in för att önskar dig ett Gott Nytt År, och som vanligt när jag besöker din blogg hittar jag mycket fint. Rosen du visar ger tusen drömmar av förflutna sommrar och 100 drömmar av kommande sommrar. Varmkram i vintermörkret.
Petra B.

lisa sa...

Du har så rätt. Det som varit kan vi inte förändra och om morgondagen vet vi inget. Men dagen idag är till för att njutas!! Och om vi tittar ordentligt finns det skönhet överallt, året runt!
Idag har jag njutit av din fina bok `En lisa för själen´som jag fick i julklapp av sonen. Härligt! Ha en god fortsättning
Lisa/Lisas trädgård

Anita sa...

Ja det gäller att kunna blicka både bakåt, framåt men samtdigt leva i nuet. Din ros är helt makalös liksom klematisen med snömössa.

Ett gott slut på 2010 och ett Gott Nytt 2011 önskar jag dig!

/Anita