tisdag 21 december 2010

På väg mot ljusare tiderIdag skulle vara årets mörkaste dag, men det blev en av de ljusaste tack vare snön, dimman och solen som tittade fram. För att tala tonåringska: Det var magiskt! Det är inte vanligt att våra skånska landsvägar ser ut så här kan jag lova. -18 stod termometern på när det var som kallast.

Mitt lilla hus/skrivarlya på landet ligger väl inbäddat i snö. Imorgon kommer årets sista hyresgäster till en nyskottad uppfart (så länge det varar), ett nystädat hus med nytvättade täcken, golvvärmen på full sprätt och braskaminen laddad med torr ved. Känns bra att ha fått gjort iordning så här inför julen, annars är det ju mest på sommaren som huset är uthyrt.


Fröställningarna är väl aldrig så vackra som en sån här dag. Detta är jättekungsljus.

Och ett miskantusgräs.
Avenbokshäcken är rätt fin den med.
En korgstol som blickfång året om. (Sitsen är sedan länge borta.)
Och här har ni utsikten från mitt skrivbord, naturreservatet Svedberga Kulle. Precis lagom högt "berg" med en kanonbra pulkabacke om man är på det humöret.
Nu vänder det! Allt gott!
Eva

15 kommentarer:

Frøken Solhat sa...

SMUKT....også her har vi haft en fantastisk smuk dag - og når bare sneen lyser op er vinteren ikke så slem at komme igennem som ellers. Men trods det så varmer det at vide at dagenen snart længes :0)

Vintervarme hilsner Dorthe

Tigris Predikantan sa...

Så vackert, gräset speciellt! Vi har en fin trä/järn soffa under snön (nästan till 100%) som i år ger en väldigt fin stämning i trädgården.

Kalo sa...

Fina bilder. Det var fint ljus här också litet rosa-blått. Skönt att det vänder!!
God Jul,
Karin

Alen Trädgård sa...

Underbara vinterbilder, idag har de sista julklapparna inhandlats:) Julafton kommer med stormsteg och sedan är det nyår och SEN är det vår;))) Ha det gott/Monne

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

ojojoj, så vackert Skåne är! Längtar alltid efter de där underbara dagana:-) Din första bild är helt ljuvlig! Ha en riktigt skön julhelg, kram H.

Elna sa...

Fantastiskt! Förstår att du blev närmast lyrisk. Jag är också glad för all den snö vi fått i Göteborg som bäddar in och lyser upp hela stan. Här var det dock bara hälften så kallt just i dag.

Anonym sa...

Ni sydlänningar är väl värda en riktig vinter med snö och kyla! Nog är det vackert så det förslår... bara alla ville ta det lite lugnare på vägarna! Hoppas du får en ljuvlig jul i din soffa med alla böckerna:)

Julekram till dig.
Eva-Mari

Fru C sa...

Underbara bilder....som också utstrålar ljus och hopp....härligt med all snö. Vilken måne vi kan beskåda om kvällarna nu....magisk!
Julkramar//
Carolina

Susie på Stjärnarve sa...

Det märks att du har blick för det som är värt att fota, väldigt snygga bilder!
GOD JUL
Susie

Katarinas trädgård sa...

Man kan nästan inte fatta att det är Skåne i december, med sådant vinterväder! Jättefina bilder! Väldigt skönt att tänka på att det vänder nu!
Ha det bra! /Katarina

Marina sa...

Visst är det bra när man låter resterna vara kvar i trädgården. Det blir ju SÅ vackert nu! Jag älskar konturerna och rimfrosten.

Låter mysigt att hyra ditt lilla hus över julen och vilken service de får med ved och allt.

Kramar o tack för julkortet! Hoppas vi får möjlighet att ses någonstans även under kommande säsong.

Ruben sa...

Oj, så många fina bilder! Den översta var extra kul med den oranga pinnen mitt upp i allt det vita!
Ha en riktigt god jul!
/Ruben

Britt sa...

Skulle också behöva ut och ta några vinter bilder nu när solen tittar fram men jag var alldeles för frusen 23 grader kallt har vi haft i dag.
Önskar dig en god jul//Britt

Glädjekällan sa...

Så vacker vinter som vi har och har haft i år tror jag inte att vi haft tidigare, vad jag kan minnas. Du visar så fina bilder.
Snö på vinterståndarna i trädgården är en av anledningarna till att jag inte 'städar'i trädgården på hösten.
En riktigt God Jul till dig och din familj.
Ha det gott
Birgitta

Lotta sa...

Väldigt vackert, men oj så skönt att det vänder mot ljusare tider, eller kanske varmare i alla fall.
Ha en god jul.
Kram