måndag 3 januari 2011

Nya tag


Här borde det gjorts ett härligt Gott Nytt År-inlägg för flera dagar sedan, men vetni - jag fastnade i soffan med en två riktigt bra romaner och försvann till 1800-talets England där det varken finns datorer eller bloggar.
Men nu ska det bli nya tag! Jag ser verkligen fram emot trädgårdsåret 2011. Det ska bli spännande att se om vi får en tidig vår och om jag får deltagare till alla mina trädgårdskurser. Riktigt kul blir det med alla föredrag jag ska hålla (både öst- och västkusten inbokade, plus Stockholm i ett par omgångar) för då får jag träffa så många trevliga trädgårdsmänniskor.
Jag undrar om jag kommer att så alla fröer jag beställer, om jag skriver några nya trädgårdsböcker och om nya stigen bakom huset hinner bli klar till Trädgårdsrundan och om jag får en lång och skön sommarsemester.
Det jag ser allra mest fram emot är som vanligt att få besöka en massa vackra trädgårdar och balkonger runt om i Sverige (och varför inte utländska också?!). En hel del står redan på min önskelista till våren, men jag tar gärna emot fler tips.
Vad ser ni fram emot 2011?
Gott Nytt Trädgårdsår till er Alla önskar
Eva
PS Läs mer om kurser och föredrag på min hemsida www.robild.se

16 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Gott Nytt År på dig också. Hoppas det blir minst lika bra som i dina drömmar.
Birgitta

elin sa...

Det finns en sjukt fin, förfallen, dekadent botanisk trädgård i Lissabon - Jardim Botanico do Universidade De Lisboa. Den skulle nog vara helt magnifik med tillräckligt stor budget, men jag kan inte låta bli att älska hur naturen tar över där människan släpper efter.
Här finns lite bilder:
http://asecretgardener.blogspot.com/2010/03/ideer-att-sno-och-lana-forfall.html

Linda Lunda sa...

Åhh så jag längtar efter sommar nu!Att mysa med bra böcker är inte helt fel så här års.
Linda

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

God fortsättning, Eva! Skönt det lät med romanläsning! Att bara koppla bort vardagen. :)
Ja, vad ser jag fram emot..? Just nu är det nog bara att snön ska börja smälta. Snödropp, solsken och julrosor i blom. Längre fram ser jag fram emot de 100-tals tulpanlökar jag petade ner i våras. Och ännu längre fram att skörden ska bli (minst) lika fin som förra året.
Ska bli såå kul att följa dig även under 2011.
Kram,
Anna-Karin

slottsträdgårdsmästaren sa...

God fortsättning. Låter trevligt med alla föredrag och kurser. Hoppas att du får ett riktigt bra trädgårdsår...eller år menar jag.
Själv ser jag fram mot att se massor av trädgårdar och att fotografera växter. I slottsparken blir det en ny plantering som jag ser fram mot.
Kommer att besöka Gotland vecka 35 då det är trädgårdsvecka där.
Ha det gott
Hälsningar Hasse

Marina sa...

Blir det någon föreläsning i närheten av Kristianstad och i så fall när?

Kram!

Alen Trädgård sa...

God fortsättning till dig också! Jag vet PRECIS hur det är att fastna i böckernas värld:))) Jag ser fram emot att få fortsätta med vårt dammprojekt det ska bli himla kul:) Kram på dig/Monne

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej och go´ fortsättning.
Kul att du har samma kopp som jag (med kannan)
Ska hålla utkik efter dina föredrag. Annika håller en i februari i våran förening i Anderslöv, ser fram emot, hihi.
Böcker är härlig att sjunka och kliva in i så här års.
Ha en underbar kväll, Petra B.

Katarinas trädgård sa...

Det låter skönt och avkopplande att bli så försjunken i böcker! Själv ser jag fram emot en tidig vår, jag hoppas fortfarande intensivt på det!!! Ha det bra och god fortsättning! /Katarina

Cecilia - Vi tre o trädgård sa...

Varma lyckönskningar Eva! Det låter som du har bäddat väl för att 2011 ska bli bra :-)Ska bli spännande att se var våra vägar mötas i år - tyckte om våra mötesplatser förra året. Allt gott, Cissi

cat sa...

God fortsättning på det nya året. Jag ser fram mot att se vilka av mina känsliga raringar som överlevt den här vintern, blir det några röda nötter på min röda hassel, får jag några valnötter i år.
En hel del trädgårdslängtan har jag allt i mig, tur att jag har mitt uppvärmda lilla växthus ;D
Ha de gott. Catarina

Susie på Stjärnarve sa...

Det är konstigt, när jag är sjuk och verkligen har tid att läsa - då kan jag inte det!
Annars så läser jag minst 1-2 böcker i veckan, sen brukar jag hinna med att glutta i lite faktaböcker också. Just den här årstiden är det helt klart trädgårdsböcker som är intressantast. (Väntar faktiskt på två MYCKET spännande från USA.)
Men den här sista veckan har jag bara legat i sängen och snorat, eller också suttit framför datorn någon/några timmar när jag orkat.

Charlotte sa...

Åh, det är skönt att försvinna i böckernas värld för en stund......

Det är alltid lika spännande att se fram emot ett nytt år och undra vad den kommer att föra med sig.... precis som du skriver.......

Önskar dig ett lyckosamt och härligt 2011!

kram
Charlotte

gittan sa...

God fortsättning, jag föreslog dig och Annika som föreläsare på äldsta dotterns jobb när jag lunchade med dem innan jul. Dom anordnar kurser och föreläsningar i olika ämnen och ville ha någon som kunde locka folk - det borde ju vara ni!

♥Min Eden♥ sa...

Gott Nytt År Eva!
Jag hoppas det blir ett lika händelserikt trädgårdsår som förra året :)
Ha det bäst!!

Inger sa...

Skönt att du kopplat av, trädgård är ju ändå ditt jobb. Om du kommer hitåt har jag flera trädgårdar värda att besöka:)