lördag 11 december 2010

Hyacinter och töNu har jag hämtat kameran från rengöringen, men att gå ut och fotografera var inte kul i det skånska vintervädret (blåst och tö). Det blev lite hyacintfrossa istället. Dessa "röda" hyacinter ('Jan Bos') la jag på tårtfatet när de var i knopp och trots att de inte fått en gnutta vatten sedan dess blommar de fint nu. Ingen doft sprider sig, kanske ett tips för dem som inte tål doften?Multiflorahyacinter gillar jag, de är lite sirligare och blommar längre än vanliga hyacinter.Här har jag satt ihop fem stycken och täckt med mossa. De har heller inte vattnats sedan jag planterade dem för en dryg vecka sen. Hyacinterna har all kraft i löken!Nu förstår ni varför det inte blir några vackra vinterbilder. Tööö... is och slask är vad som bjuds. När Anders braskar ska julen slaska heter det ju och just nu känns det som att det ska bli så även om de lovat minusgrader igen. Och inte har jag hunnit få in torklinan för baddräkterna heller, vilket dottern noterade häromdagen. Nåja, det finns säkert tid för det också vad det lider, men ännu har jag inte blivit vinterbadare.
Allt gott,
Eva

12 kommentarer:

Fru C sa...

Nedrans att bondepraktikan ska få rätt!!!:( Här är det också tö och slask och elände.
Hyacinterna får glädja oss för stunden!
Trevlig lördag!!

Maleviks Rosenträdgård sa...

Härliga Bilder :)
Å kul att du e med :)
Håkan

Gela sa...

Härligt med alla hyacinter. Älskar dom även doften. Ha en fin helg/Gela

Katarinas trädgård sa...

Jag har också hyacinter i dagens inlägg! Men det är kanske inte så konstigt, de är ju så fina och årstiden är ju förstås också helt rätt! Tö här också idag, men inte mig emot! Men jag vill inte ha en massa minusgrader nu när vi inte har snön som isolerar. /Katarina

Kalo sa...

Hyacinter ska jag skaffa snart!! De är så ljuviga.
Karin

Sussi / Sussinghurst sa...

Måske skulle du virkelig blive vinterbader, det skal være så sundt brrrrrrrrr!!!

Inger sa...

Multiflorahyacinter får det bli, de är verkligen vackra:) Och du Eva, du är alltid välkommen till Hälsingland, jag upptäcker hela tiden nya fina trädgårdar, kommer att visa flera.
Fortsatt trevlig helg!

Lenas trädgård sa...

Vad är en torklina mot mina trädgårdsmöbler ute i snöblasket?! Nu har det töat här också, verkligen trist vinterväder. Och SÅ slirigt ute på vägarna! Rena rama turen att man höll sig på vägbanan i dag, när jag var tvungen o köra bil...
Hyacinter, ja, så underbart det är med dem! De förgyller en lång mörk vinter...Och sen ser man dem komma upp i rabatterna. Härligt!
Ha det gott!
Lena

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Här i Stockholm håller vintern i sig. -3,5 bara i dag men det räcker ju för att hålla snön kvar.
Vita hyacinter är så vackra så jag kunde inte låta bli att köpa. Lägga dem under en ostkupa var ju en bra idé. Måste bara köpa en ostkupa först.
Kram Eva Linnea

Lotta sa...

Det var verkligen läckert med hyacinterna under glaskupan, den idén tar jag med mig härifrån. Här i mittskåne hann det inte smälta bort så mycket, bara där vi skottat så nu har vi fina isbanor i stället. Man får väl ha grus i fickorna när man ska ut och gå idag.
Ha en fin 3:e advent

Växthusmadam sa...

Så fint du gjort och vilket bra tips det är med hyacinterna! Jag har i alla år gått och nyst när jag tar in dem, men i år köpte jag ju en jättestor odlingsklocka och ställde hyacinten där i. Helt suveränt, då får man njuta av ögonfägringen!
Ha en skön tredje advent!
Växthusmadam

haspet sa...

Härlig hyacintfrossa du bjuder på. Har ännu inte införskaffat årets första men det börjar ju bli dags. Tackar för tipset om tårtfatet, det kan komma väl till pass i jul när syrrans familj kommer hit, dom är jätteallergiska mot hyacinter allihop. Ha en skön avslutning på helgen.// Peter