onsdag 1 september 2010

Sommarens höjdare del 1Jag vet inte hur ni haft det, men min sommar har varit fantastisk. Nu när det är 1 september tänkte jag försöka sammanfatta höjdpunkterna. Det får bli en miniserie i tre delar eftersom de är så många. Jag börjar med människorna - mötena, det är viktigast för mig. Alla de människor jag har som nära familj och vänner, som jag jobbar med eller möter tillfälligt - att känna samhörighet och kärlek till dessa är det viktigaste i mitt liv.
För några veckor sedan var jag och fotograf Annika Christensen inbjudna till Trädgårdscoctail-party hos Thord och Carina Ohlsson på Ulriksdals trädgård i Kivik. Vilka fantastiska möten med både värdparet och alla andra gäster. Tack för att jag fick uppleva detta!Under inspelningen av Odla med Stadsgrönt i P1 har jag också haft förmånen med att arbeta med underbara människor. Här är det programledare Petra Quiding som intervjuar Theo och Irma. Jag hoppas de lyckades med sina sticklingar!En liten gåva kan betyda mycket. Denna fina trädgårdsmugg fick jag av en väninna och varje gång jag dricker rosente eller något annat ur den så tänker jag på henne - och på mina rosvänner, faktiskt!


Häromdagen var jag och min underbara mamma och besökte Lehel och Susanna Kosa på Bohus Perenner utanför Båstad. Det är alltid lika inspirerande och Lehel älskar verkligen sina plantor, kanske allra mest funkiorna.Denna skönhet heter 'Austin Dickinson'. Vill man se mer av hostorna och träffa Lehel kan man även besöka Höstmarknaden i Ängelholms hembygdspark nu på söndag.En upplevelse var det också att träffa mannen som sålde mig en gräsklippare, när jag fick en planta av gojibär på köpet.Tidigt i juni träffade jag en mängd trevliga kolonister på Höganäs eget koloniområde. Något som värmde i hjärtat.Svenska tomater har en lång säsong och Vikentomater utanför Höganäs besöks i princip varje vecka från maj till november. I sommar mötte jag även min gamla keramiklärare Klase hos Vikentomater där han skapat denna härliga tavla.Familjen betyder förstås mest. Att köpa nya fiskar till dammen med Alice tyckte vi båda var kul. De har inte blivit tama, men kan numera skymtas då och då.Min käre man har byggt en spaljé som ska stötta mina stora klätterrosor vars tidigare stöd i form av gamla fruktträd har gjort sitt.

Många blev säkert utanför detta inlägg, men ingen är glömd. Tack för alla underbara möten i sommar - jag hoppas vi ses snart igen.

Eva

10 kommentarer:

gert-åke sa...

Hej Eva!
ATT träffa Lehel och hans hostor är ju höjdare Nr. ett, bara det att man vågar inte besöka han för ofta, för det brukar bli dyrt.
Mbh gert-åke

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åhhh, man blir nästan rörd till tårar...så fint du skriver! Alla möten är verkligen det man bär med sig, det man kan ligga och tänka på innan man somnar med ett leende på läpparna; härligt!
Kram Lydia

Tigris Predikantan sa...

Så mkt du varit med om .. men du, på tavlan finns det två tomater som liknar ... morötter? *ler*

gittan sa...

Så många vackra möten dufått vara med om. Susanna tog oss på en guidad rundtur bland alla Funkior ifjor när vi var där, vilken härlig människa. Enda nackdelen var nog att man köpte mer än man tänkt sig =) Mend et gör jag ju när jag kommer till Ulriksdals trädgård också, tokiga i Japanska lönnar som både jag och maken är!

Jord under naglarna sa...

Underbara möten - det är såna man minns!

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Det hoppas jag också, att vi ses igen alltså! Det kanske blir till Trädgårdsmäsan 2011. Ja, ja, visst verkar det långt dit, men rätt var det är så står vi där igen. Jättefint skrivet om alla möten du gjort i sommar. Koncentrationen av möten är oftast högre på sommaren, eller hur?
Ha en skön kväll! Kram Eva Linnea

Alen Trädgård sa...

Jag håller med dig till 120 % Eva :) Alla dessa underbara människor som man möter i vardagen betyder så mycket. Då jag är sjukpensionär och alltså inte har arbetskamrater som man kan prata med och utbyta tankar,åsikter och ideer med så betyder de människor som jag möter i trädgårdssammanhang enormt mycket för mig, de blir liksom en enda jättestor familj;)) Ha det gott/Monne

Inger sa...

Så många fina minnen du har av sommaren. Visst är människorna och relationerna i ens liv viktigast, så trist det vore att vara ensam. Och kring trädgårdsintresset finns så mycket att ge och få. Min sommar har också varit bra:)
Ha det gott!

Anonym sa...

Att växa är frukten av möten!

Sophia Callmer sa...

Fin sommar du har haft Eva!
Och jag håller med mötena är viktigast och det blir verkligen många fina med alla passionerade trädgårdsmänniskor.
ha det fint!