lördag 11 september 2010

Rosa höstglädjeFylld höstanemon, Anemone hupehensis var. japonica 'Pamina'. En klar favorit i perennrabatten just nu.Ni får se lite till.Knopparna är också läckra.Här en kombination med jätteverbena, Verbena bonariensis. Den frösår sig hos mig - även efter denna vinter.Närbild på verbenan som blommar så länge och är så tacksam. Är faktiskt värd att dra upp och odla som ettårig om man bor längre norrut. Skulle vilja säga att den blommar minst tre månader.Intill höstanemonerna står också denna vackra höstflox, Phox paniculata 'Natural Feelings', som jag tycker är så snygg. Doftar höstflox gör den också!
Eva
PS. Glöm inte utlottningen (se tidigare inlägg 100 000 tack)!

16 kommentarer:

prästgårdseva sa...

Tack snälla Eva,
för de uppskatta(n)de orden på min blogg. Min tid har inte räckt till för så mycket eget bloggbesökande under sommaren men när jag nu tittade in hos dig, såg jag genast något, som fick mig att tappa andan.
ÅH! En sådan ljuvlig phlox! Den tror jag, skulle passa pefekt hos mig! Kanske rentav i den nygamla rabatten. Var hittar man den????
Har du förresten läst vad Peter Gaunitz skriver om dig på sin blogg Gröna böcker - Svart kaffe?
Eva

Alen Trädgård sa...

Jag bara MÅSTE skaffa höstanemoner, har försökt men de vill inte trivas hos mig men när jag ser dina bilder inser jag att jag måste försöka igen:) 'Natural Feelings' har jag och den är riktigt läcker. Ha en fortsatt trevlig helg/Monne

Ingela sa...

Upptäckte precis att jag hos en trädgårdskompis hade grävt upp rosa höstanemoner, jag blev jätteglad, dom kommer att passa perfekt i nya lunden. Vilka fina bilder!

Hälsningar
Ingela

Christina sa...

Jag säger som Monne, höstanemoner vill inte trivas här hos mig, men jag ger mig inte, ska försöka nästa år igen. Väldigt vacker flox som du visar också!
Ha det bra!
Christina

Marina sa...

Oj, så många fina du visar. Höstanemonerna är mina favoriter just nu (tillsammans med ett par till).

Kram!

Maleviks Rosenträdgård sa...

Ohhhhhh.......
Ritkigt fina bilder ....Me like :)¨
Håkan

Inger sa...

Vilken speciell höstflox, läcker:) Vill ha höstanemoner, men var ska jag plantera dem...
Ha en skön söndag!

Tant Grön sa...

Jag är också verbenafantast. Så trevlig, med en liten prydlig bladrosett i jorden och vajande höga men stadiga stänglar.
Idag har jag fått plocka in en massa verbenor och sätta i vas, för herrarna som målar om vårt hus har härjat med stegar i rabatterna och knäckt en massa stjälkar.
Höstanemon är en nog en ouppnåelig önskedröm däremot. Lycklig den som får den att trivas!

Cilla sa...

Jag flyttade med höstanemoner från gården till vårt hus. Men de tar sig nog inte förräns till nästa år. Så jag får vänta och se.
Floxen är superfin. Vill ha!

Cilla♥

Arboarkticum sa...

Vi har aldrig haft någon större lycka med höstanemoner - tur det finns de som lyckas bättre och visar vackra bilder som vi kan trösta oss med!

Hanneles paradis på Hisingen sa...

ingen höst utan anemoner

Sussi / Sussinghurst sa...

Smukke rosa/lilla farver. Er der egentlig ikke mange blomster i de farver her, på denne årstid, eller er det bare her hos mig. Jeg vil også ha en Verbena, jeg så dem plantet i nabo-byens blomsterkummer på torvet, men det så ikke ud til at der var frø, hi,hi ;-)

haspet sa...

Höstanemonen är nog min absoluta sensommarfavorit, så skir och vacker. Äntligen verkar den också ha börjat trivas hos oss på landet för nu har den börjat sprida sig ordentligt, men det får den gärna göra. Tack för fina bilder.// Peter

Njut i din trädgård sa...

En sådan läcker kombination!

Edgar sa...

Så vakre foto! Spesielt det øverste:-)

Ruben sa...

Jätteverbenan vill man inte vara utan. Mina tidiga frösådder går i regel dåligt men de frösådder jag gör i mars går bättre!
Ha det gott!
/Ruben