tisdag 7 september 2010

100 000 tackTänk - medan sommaren rullat på har min blogg nått upp till över 100 000 träffar. Varje dag är ni omkring 200 personer som tittar förbi hos mig.
För det är jag mycket tacksam och glad! Härligt att ni vill följa med i mitt trädgårdsäventyr.
Som tack vill jag gärna dela ut ett pris i form av boken Perenna rabatter, som jag gjort tillsammans med fotograf Görgen Persson.
Skriv en kommentar till detta inlägg om vad du helst skulle vilja läsa mer om på bloggen så är du med i utlottningen. Ett mejl duger också. Senast den 12 september vill jag ha din kommentar, så sker dragningen på måndagen därpå.
Varma hälsningar
Eva

51 kommentarer:

Gunborg.Uhno sa...

Hej.Jag vill läsa mer om när det kommer fram nya och lita ovanliga växter.Kanske även var de finns att få tag på.Det tycker jag är intressant.Gunsan

Anja sa...

hejsan Eva!

Roligt att det går bra för dig!
Jag för min del kan nog inte komma på något speciellt (nja, kanske ett "otrendigt" inlägg i månaden;)))!) som jag saknar.
Boken har jag redan!/Anja

Alen Trädgård sa...

Vad roligt att det är så många som besöker din blogg:) Det är säkert för att det är så varierat innehåll och vackra bilder:) I alla fall tycker jag det. Ja, vad skulle jag vilja läsa om? Har nog inget speciellt önskemål för tillfället:) Det är i och för sig kul att få tips om olika besöksträdgårdar och annorlunda plantskolor. Vill jättegärna vara med i din utlottning av boken:) Ha det gott/Monne

Christina sa...

Du har en så fin blogg, så det är inte så underligt att du får så många besökare! Förstår att det inspirerar.
Vad gäller innehållet i bloggen, så kan jag instämma med de tidigare kommentarerna, lite om nya spännande växter, tips om växter som passar tillsammans i t ex en skuggrabatt och tips om plantskolor som är bra.
Jag deltar gärna i utlottningen av boken!
Ha det bra!
Christina

gittan sa...

Så skoj att så pass många hittar hit. Jag har inga speciella önskemål om va djag vill läsa här, du blandar inläggen så bra på egen hand. Däremot vill jag gärna vara med i utlottningen av din bok / gittan

Gunilla sa...

Grattis till så många besökare det visar ju att du har en intressant blogg.
Något speciellt vet jag inte men jag bor i zon 5 och kanske lite om vad som går hos mig. Gärna ochså om hur växterna beter sig i rabatten. Sprider sig med utlöpare, kraftväxande odyl.

Skulle hemskt gärna vilja ha din fina bok är med självklart i din utlottning.

Ha en fin vecka

Kramen/Gunilla

Mette sa...

Tillykke med de 100000 besøg! Og selv tak, det er jo en skøn blog at følge med i :-)
Jeg kunne tænke mig at læse mere om eksempler på 'potager' hvor man blander grønsager og krydderurter ind i staude-bede (perenn-rabatter).

Linda Lunda sa...

Jag skulle vilja läsa om dig... :O)!
Linda

Sensommaren sa...

Tycker att det är stor variation på bloggen redan ,därför kommer jag inte på nåt sådär direkt,utan fäljer bloggen med intresse,är gärna med i utlottningen
Carina

Sjöormen sa...

Jag hade gärna läst om hur man gör en mysig trädgård på liten yta. :-)

Susie på Stjärnarve sa...

Det var svårt att komma på vad jag vill läsa mer om på bloggen, jag vill ju läsa mer om ALLT (utom grönsaker) egentligen!
Men...det jag är extra förtjust i är när man får se översikter över trädgårdar, alltså inte bara närbilder på växter. Gärna med ritningar/kartor över planteringar/trädgårdar - det gillar jag. Då kan man bli extra inspirerad och få nya fräscha idéer.

cat sa...

Har full förståelse för att du haft så många besökare, jjag läser varje inlägg och har gjort et bra tag :D
Några funderingar på inlägg:
Skulle gärna vilja ha lite tips om doftande växter - då inte bara blomdoft, utan även blad osv.
Växter i säsong, tex nu när hösten kommer vill jag inte ha ljung eller annat som jag ser överallt - vill ha något uddda och kanske uppseendeveäckande i mina stora krukor och rabatter.
Ha de gott. Catarina

Anonym sa...

Vår granne har en 1,5 meters stödmur av natursten mot vår tomt. Vi skulle vilja ha en snygg skuggplantering framför. Det skulle jag vilja läsa mer om.

Tack för en härlig blogg!

Glada hälsningar
Anna Johansson

Frøken Solhat sa...

Hjertlig tillykke Eva.....det forstår man jo så godt, at vi er mange der slår et slag indenom, for her er fantastisk at være :0)

Jeg ønsker mig bare at du må fortsætte med at inspirere på samme vis som du har gjort hidtil....og tusind tak for det :0)

De kærligste hilsner Dorthe

Trädgårdstoken sa...

Hej!
Jag skulle gärna läsa lite mer om trädgårdsplanering och hur man komponerar snygga rabatter. Håller själv på och försöker få ordning på vår lilla trädgård. Kan behöva lite hjälp... ;-)

/Mia

Monica sa...

Eva så roligt med alla besökare.. om jag skulle skriva något som du skulle ha mer av vore det väldigt svårt. Det är väl tack vara dina inlägg som vi är så många som besöker dig.. det är en härlig blandning av din trädgård.. olika jobbprojekt som är spännande att läsa och ja allt möjligt som flödar ut från din fina blogg. Fortsätt precis som det är tycker jag för egen del..
Ha det gott Kram/Moa

Linda V sa...

Hejsan! Du får ju se många olika trädgårdar i ditt jobb, och jag skulle vilja att du visade bilder på fina släntar som du stöter på. Och nu i höst vill jag se en massa höstfärger och fina höstrabatter!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Eva!
Stooort grattis till denna fantastiska siffra!
Jag gillar att komma på besök till din blogg, för att den är härligt kreativ och personlig. Man hör din röst och blir glad var gång över det varierande innehållet.
Jag gillar väldigt mycket att ta del av dina olika besök i andra trädgårdar också, ställen som man kanske kan lägga till sin egen önskelista.... Och jag gillar att läsa om nya växter som du prövar.

Om jag skulle önska mig något, så kanske det vore lite "urklipp" av text och bilder ur dina/era böcker emellanåt. För att "wet my appetite" så att säga, och dessutom påminna oss om redan skrivna, goda böcker...

Jag vill gärna vara med i utlottningen, har ej denna perennabok tidigare:-)
Kram Hillevi

Lenas trädgård sa...

Hej, det räcker så gott med alla dina underbara bilder, de är så inspirerande redan! Din blogg var en av de första jag hittade in på, då jag började i denna "världen". Det ger mig så mycket att få läsa/titta varje kväll - nästan...
Men doftande rabatter är ngt jag vill läsa mer o mer av...och rosor kanske...?
Kram o GRATTIS! Lena

Anonym sa...

Grattis! Jag vill så klart ha chansen att få en bok att ge bort i present... har den redan och tycker den är superbra och inspirerande!

Kram Eva-Mari

gunilla sa...

Finns det mer att önska på din fina blogg??? Men boken vill jag gärna vinna så klart. :)

♥Min Eden♥ sa...

Helou helou! Jag gillar din blogg för att du har gjort den så personlig. Och även om jag bara träffat dig några minuter, så gjorde du ett intryck hos mig, jag kände att du är en genuin härlig person...och det tror jag många andra också tycker som har träffat dig (några minuter:)...därför, är jag inte alls förvånad att du har många besökare!!!
Jag vill inte att du ändrar på din blogg...däremot vill jag vara med och vinna boken ;D Ha det bäst!
/Nina

Sussi / Sussinghurst sa...

Tillykke med de mange gæster, men du har altså også så fine billeder. Jeg glæder mig over at se nyhederne på din blog, og så prøve at finde ud af hvad de hedder på dansk, det er en hel sport - godt de latinske navne er de samme :-) Ville gerne vinde bogen, måske er de billed af de to planter jeg købte på Sofiero, men som jeg har glemt navnet på, hi hi

Charlotte sa...

Stoooort grattis Eva! Vad roligt! Såklart att det är många som hittar till din härliga blogg. Håller med alla ovan att du inte behöver ändra på något... Du har redan så varierade inlägg om intressanta saker. Men om jag skulle önska något skulle det vara kanske tips på olika sorters planteringar... och nyheter är ju alltid intressant....

Är gärna med i utlottningen förstås.......

Kram Charlotte

Iréne JB sa...

Precis som så många andra gillar jag dina bilder och jag tycker om att läsa om din trädgård.
Eftersom jag är otroligt förtjust i ritningar/planskisser över trädgårdar så ser jag gärna fler sådana.
Grattis till de många besöken och jag tänker fortsätta att besöka din blogg.

nevva sa...

Jag tycker om din blogg som den är! Och det verkar vara en intressant bok!

Nora sa...

Hej Eva! Jag har läst din blogg i ett år nu och en av anledningarna till varför jag gör det är att den är så varierad. En sak jag gärna vill läsa mer om är precis vad boken handlar om - perenna rabatter. Just att planera rabatter är något av det roligaste som finns, men även något av det svåraste. Just därför hoppas jag att jag har tur och vinner boken:-)

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Visst var där mycket fint på Sofiero och ja, jag ser på dina inlägg att vi verkade fastna för samma saker :-)
Fotot du har från dammen med de vita bänkarna framför de underbara hortensiorna hade jag också velat ta! När jag kom där på stigen tänkte jag, åh vad vackert, det måste jag fota. Men, se då var kamerabatteriet slut, suck. Så det var extra kul att se ditt foto :-)

Jag vill gärna vara med i utlottningen av din bok och det ämne som jag skulle vilja läsa mer om är mindre träd som kan passa i en "vanlig" villaträdgård.
Ha det gott. /Ingela

Tant Grön sa...

Grattis till alla besöken! Jag tycker det är väldigt trevligt när du gör små minireportage från spännande platser du har varit på, så det vill jag gärna läsa mer om!

billan sa...

Gläds med dig och kan inte komma på något som saknas här! Dina inlägg är alltid trevliga och inspirerande:)
Perenna rabatter har jag redan, jag vet inte hur många gånger jag läst den. Tror faktiskt att perenner är det som ger mig mest glädje i trädgården....

Jag är gärna med i utlottningen i alla fall Min trädgårds-intresserade väninna fyller 40 år nästa vecka. Och skulle jag vinna boken får hon den i gåva av mig:)
Kram och må så gott!

Mari sa...

Hejsvejs
Jag gillar din blogg!
Skulle gärna vilja läsa mer om Echinacea..... Tycker om dessa blommor formen färgerna olikheterna.
Kram

Susanne sa...

Tillykke med alle dine besøg.
Jeg nyder at se dine stemningsfulde have-fotos og vil gerne at du fortsætter med at vise dem på din herlige blog.

Susanne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
AnnCharlotte sa...

Du har en bra blandning på dina inlägg redan och det är väl därför vi är så många som tittar in...och därför vi gör det ofta. Så fortsätt i samma stil.

Lotta sa...

Jag spanar alltid efter bra, nya växter så det läser jag gärna om. Sen är jag riktigt dålig på att kombinera de jag planterar så de passar tillsammans både i utseende och blomningstider så där har vi en sak till jag vill läsa mer om.
Ha det så bra.

karina sa...

Hejsan!
Har provat chokladblomman i en lite skyddad rabatt men den klarade inte den milda vintern här. Gått och sneglat på den och så roligt det vore om den kunde klara sig i växthuset för det blir ju en kraftigare planta då. Är gärna med i din utlottning och gillar dina inlägg för man lär sig alltid något nytt. Annars ska jag skriva upp boken för mannen skulle behöva en vink om presentinköp "ler". Jag har inte namn på alla mina växter och även om de inte fastnar innan för pannbenet så är det alltid roligt att gå in på fotoalbumet och se bild med ett namn under. Måste säga att din bok stämmer till fullo för under tiden efter stroken jag hade den 1 augusti så har jag under accepterandet varit mycket i min trädgård och bara njutit (rensat rabatter är också en njutning för man glömmer tid och rum). Nu klarade jag mig fint med bara lite sämre styrka i vänstra sidan men som jag sa till mannen så vill jag ju se trädgården bli färdig innan jag måste flytta. Eftersom den aldrig blir klar så räknar jag med att flyttas till hemmet när den dagen kommer så jag njuter av att det inte tog hårdare. Ha det gott, Karina.

Ruben sa...

Den boken vill jag ha!!! Men, hu så många som lämnat kommentarer. Tycker du ska skriva om spaljering av äppelträd. Annars tycker jag att du alltid har så fina inlägg, så det är bara att gå på i ullstrumporna!!!
Ha det gott!
/Ruben

Anki Olebring sa...

Känner mej väldigt tillfreds med din blogg, den känns så komplett och inspirerande att jag inte kan komma på något jag saknar....
tack för att du tar dej tid att förmedla Din kärlek hem till mej...!
och visst vill jag gättegärna vinna en bok!

Inger sa...

Grattis Eva till så många läsare!
Ett tecken på att det alltid finns nåt intressant att läsa hos dig och du vet att du inspirerade mig till att börja blogga. Jag gillar att få höra om vad som är på gång inom trädgård, dina inlägg om nya trender var suveräna, mera sånt! Din bok har jag i min ägo och läst med nöje, OM jag skulle vinna den blir den en fin present.

Anonym sa...

Hej och tack för en trevlig blogg med fint innehåll och bra länkar! Jag har 2 förslag: Jag skulle gärna läsa mer om gamla igenvuxna trädgårdar som folk tagit sig an och gjort fina igen.
Det andra är att jag gärna skulle läsa mer om vad de olika trädgårdssällskapen gör och har för aktiviteter. Det finns ju tex ett Dahlia-Sällskap med en fin hemsida..kanske finns det föreningar/sällskap för fruktträdsympning och andra trädgårdsrelaterat som skulle passa att skriva om?

Vänligen,
Helena i NY

ewa75@hotmail.com sa...

Jag vill ha fina tips om blommor i olika väderstreck. Vilka som klarar sig med lite skötsel och vilka som kräver mer. Detta för att kunna planera egna rabatter.

Almbacken sa...

Hej Eva,

jag gillar din blogg precis som den är, personlig och ispirerande.

Något som jag gillar är att se hela miljöer, inte så mycket ensklida växter. Intressant att se hur trädgåden som plåtats är planerad.

Läste just din och Annicas artikel i senaste numret av Allt om trädgård. Härligt reportage om höstblommor!!!

Vill givetvis vara med i utlottingen av din bok.

Ha en skön kväll,
Maria

IreneL sa...

Grattis till många besökare!! Jag tycker om att läsa om lite allt möjligt och det tycker jag din blogg innehåller!
Ha en fin dag! / Irene

Mamma Mimmi sa...

Du skriver ljuvligt som det är, men själv slukar jag med stort intresse allt som handlar om ekologiska trädgårdar och ett naturligt tillvägagångssätt i odlandet.

Karin - Mina Rum sa...

Hej!
Jag tycker att det är bra som det är på din blogg men perenner är ju alltid spännande. Snygga och oväntade kombinationer i färg och form.
Jag är gärna med i tävlingen.
Ha det gott. Kram!

Ninne sa...

Din variation på inläggen kan väl knappasst önskas bättre?? Jag har läst fram o tillb. o det är alltid lika intressant att kolla in vad det är som är "nytt" idag Håll du stilen o ta det som ligger ditt hjärta nä'rmast just nu! även en liten tråkig sak får ju plats o då vet vi att det är äkta det som skrivs. Sånt gör så gott för oss som läser här
Vill gärna ha din bok,förståss
Stor kram Ninne

Sandra sa...

Hejsan! Jag tycker att du har en underbar blogg med många inspirerande bilder och ämnen. Dock skulle det vara kul med just skuggrabbatter och woodland som ett tema..eller lite mera undangömda trädgårdsrum med exempel på växtval osv :)

Sandra

Madame C sa...

Grattis Eva! Du är värd varenda titt och har en underbar blogg! Klart jag vill vinna den fina boken:) Jag tycker framför allt att det är roligt att läsa om olika sorter, med namn och odlingserfarenhet - hos dig eller dem du besöker.
Ha det gott,
Charlotta
P.S. Inlägget och bilderna om dahliorna var underbart!!!

Britt sa...

Oj det den tävlingen vill jag inte missa. skulle kunna tänka mig att läsa om växthus tänk vilken fantasi folk har på sina växthus och om de har någon annan verksamhet i sina växthus//Britt

haspet sa...

Jag är ute i sista stund ser jag. Självklart vill jag vara med i utlottningen, jag skulle vilja läsa ännu mer om och få fler tips om olika perenner. Är inne i en perennperiod just nu så det passar bra. Annars så hoppas jag att du fortsätter på samma sätt, alltid kul att komma in och njuta en stund här på bloggen. Grattis till 100000!!!// Peter

Edgar sa...

Hei! Bare fortsett i samme stil - flott og variert!