måndag 31 oktober 2011

Höst i min trädgård

Det känns nästan lite overkligt - men faktiskt har vi ännu inte haft frost i trädgården. Visst har temperaturen varit nere och nosat under nollan, men eftersom trädgården ligger i stan och därför skyddat så har frosten inte nått ner till växterna på marken. Därför är det mycket som blommar än - till exempel silverax och skugglilja. Annars är det mest lövens höstfärger som lyser upp tillvaron - och grannens studsmatta som skymtar på andra sidan häcken. Det står jag gärna ut med så länge jag får höra grannpojkarnas glädjetjut då och då. (Ett tu tre är de tonåringar och vill inte gå ut alls...)

Pärlrönnen, som är ett nätt litet träd efter många år på sin växtplats, tillhör favoriterna i trädgården så här års. De vita bären mot det orangegula bladverket är vackert.
Strax innan löven faller från smällspirean 'Diablo' lyser de illandes rött i motljuset. Bara man ger sig tid att gå ut med kameran så hittar man så mycket fint.
Allt gott!
Eva

9 kommentarer:

Katarina sa...

Vackra bilder!

Trädgården på Waldemars sa...

Fin bild på de vita bären!
Brukar du klippa ner din Diablo något på hösten el våren? har haft min i två år nu men den är ganska hög och ranglig så jag funderar på om det hade varit bra för att få den buskigare??
Kram Mia

Helena sa...

Det finns mycke fint att fota nu.Trädgården ser annorlunda ut med alla färger o det känns som om man har nya vyer att fota!Jag fotade oxå min diablo igår.
KRAM från mig!

TrädgårdsPrinsessan sa...

Man får titta och leta på ett lite annat sätt nu bara än mitt i sommaren när färger och grönska är så tydligt. Men nog finns det väldigt mycket vackert även nu de sista dagarna av oktober. Och med andra, men härliga färger.

Ha det gott!
Annika

Alen Trädgård sa...

Härligt med en så här lång och fin höst:) Här har vi dock haft några frostnätter, inte så mycket men tillräckligt. Ha det gott/Monne

Madam Bæk sa...

Høsten er en smuk årstid, men frosten må gerne lade vente på sig.

Ha' en dejlig dag :-)

Anja sa...

Hej Eva!
Vilken trevlig och insiktsfull attityd gentemot grannes (fula?) studsmatta! En så vänligt sinnad granne skulle jag gärna ha själv...;)!/ANja

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Åh vad jag vill ha en pärlrönn! Ska nog köpa det nästa år. Vackra bilder. Vad härliga att du gillar barnens lek och skratt på studsmattan:). Själv försöker jag göra allt för att dölja sonens hemska matta, inte helt enkelt:)). Men det är bara 2-3 år kvar tills han nog inte vill studsa mer. Då får jag en ny härlig yta att skapa rabatter på.
Kram Maria

Blomkärringen sa...

Ja, det har varit fint i höst! Tur det för jag är inte klar i trädgården (blir man någonsin det?) Pärlrönnen står på önskelistan för D'vita rummet som ska vinterplaneras (:D rätt årstid eller hur..