söndag 28 oktober 2012

Sommarens sista

 Igår tog jag dessa bilder av sommarens sista sommarblommor. Visst är rosenskäran på sitt sista, men ändå så vacker där den sträcker sig mot skyn. Rosenskärorna blev rekordhöga i år, över två meter, kanske beroende på allt regn?
Tagetes 'Linné' har också hängt med fram till nu. Få blommor blommar så rikligt och så länge. Jag gillar den här tagetesen mycket, färgen påminner mig om en sammetsröd plyschsoffa från 70-talet.
Tack vare att sommarblommorna gav upp efter nattens frost fick jag också lite space att gräva ner de sista tulpanlökarna på. Det behövdes! Jag tror inte det finns en kvadratdecimeter i min trädgård utan vårlök av ett eller annat slag.
Men så vet jag också att jag kommer att vara i stort behov av färg och blommar i vår när mörkret varat för länge för vad min kropp tycker om.
Vi hörs!
Eva

5 kommentarer:

mammi sa...

Tagetes är en otrolig blomma, men den tål ju knappt att man nämner order minusgrader
Ha det så gott

Jord under naglarna sa...

Sommarblommorna har gett upp för länge sedan här, men jag har en stackars ros som inte vill fatta att vi har nästan vinter hos oss nu. :)

Ranunkel i rabatten sa...

Det gäller verkligen att passa på innan frosten slår in. I går var min trädgård ledsen efter en natt med frost. I morse vaknade den iförd silvrigt glitter och fick ett helt nytt utseende. Övergångarna är fantastiska!

Lisa sa...

Oj, har du sluppit frost ända till nu ? Fast så bor du ju söderöver förstås ;-) Hade en Rosenskära i växthuset tills inatt då det blev -6 grader. De är extra vackra på hösten tycker jag. Imponerad av ditt Aromaäpple i förra inlägget, mina blev aldrig gallrade och är så små så små, men det hade förmodligen inte spelat någon roll, för rönnbärsmalen är i varenda äpple ändå :-( Ha en bra vecka !
Lisa/Lisas trädgård

Ninja sa...

Ett sista farväl till sommaren....