tisdag 30 oktober 2012

Lök, lök, lök

 Som ni vet vid det här laget kan jag inte få nog med lök, och särskilt inte tulpaner. I helgen har jag planterat ännu fler lökar. Som det ska spraka till våren!
Det här är en vacker sort som jag fick i present - med lök på - av en kompis i våras. Lökarna hade jag tänkt plantera direkt, men hur det var (tid, ork?) så fick de "bakas" i växthuset över sommaren istället. Egentligen är det ett perfekt sätt att förvara lök över sommaren eftersom de älskar torka och värme. Men nu var det hög tid att plantera dem så jag hoppas kunna njuta av blommorna till våren igen!

Ett annat gäng lök kom också i jorden, nämligen vitlökarna. En stor fet sättvitlök köpte jag på höstmarknaden på Hovdala slott för en dryg månad sedan och nu har de fått komma ner i jorden i en av pallkragarna. Det blir godis till sommaren!
Nej, nu drar jag till landet med den röd-vita flaggan. Köpenhamn för en dag!
Eva

4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Ha det så trevligt;) /Monne

Tant Otteskrufv sa...

Javisstja! Vitlöken ligger nog kvar och väntar på att bli nedsatt i jord! Tack för påminnelse, och fina bilder.

Katinka Raabymagle sa...

Når der til planterne i haven kan knyttes en historie, synes jeg de får en ekstra dimmension - når tulipanerne til foråret står ranke og stolte i din have, er jeg sikker på, at du vil sende dem et stort smil og din ven der kom med dem en varm tanke.

Mange hilsner fra Katinka Raabymagle
(håber du forstår mine ord!)

Veronica sa...

Härligt för er "därnere" att bara kunna svänga över till Danmark i all hast:)

Ha det bra i Köpenhamn!

//Veronica