måndag 8 oktober 2012

Pysseldag i trädgården

 I helgen har jag ägnat mig åt lite diverse i trädgården. Ja, egentligen gick jag ju ut för att göra allt det där som man måste på hösten - plocka in växter så att de inte skadas av kommande kyla, tömma balkongen på visset, vända på zinkbaljorna, dra upp tomatplantor som gjort sitt och ställa trädgårdsmöbler i förrådet mm, mm med mera...
Men så kommer man ju förbi det där som lockar till pyssel. Så jag fångade de sista chilifrukterna på en ståltråd. De ska få flytta in i köket och torka där, men visst var de fina med himmel bakom? Vet inte sorten, men den är superstark.
 Av fallfrukt från Aroma-trädet och några kärleksört fick jag för mig att göra en vacker äppellåda. Den sista beska krusbladiga salladen åkte med på köpet...
Gillar denna kärleksört som blommar i så kraftiga färger så jag gjorde en hel bukett av de överblivna stjälkarna och satte i vatten. Visst brukar de bilda rötter då? Tänkte att jag skulle få många plantor på det här viset.
Ha en underbar vecka!
Eva
PS. Du vet väl att du kan följa mig på Facebook och få mer tips, bilder och funderingar kring trädgård.

10 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Chilifrukterna ser verkligen läckra ut där på tråden, med för min del kan de få hänga kvar där:) Fallfruktslådan är helt ljuvligt vacker:) Det ser ut som om vi har likadan kärleksört, jag brukar plocka in buketter av den också och visst blir det rötter:) Ha det gott/Monne

Vårt röda hus sa...

Jag gör samma sak med mina röda chilisar fast jag trär upp dom på tråd och hänger dom i lilla köksfönstret! Det blir så dekorativt. Underbar äppellåda... och visst får kärleksörten rötter under vintern!

Må så gott.
Kram Eva-Mari

Berit sa...

Vilken vacker äppelåda!!Så himla fint det var med chilis mot himlen , ser ut som en underbar sommarbild:)
Ha en underbar dag!!

Merja sa...

Vacker äppellåda!! Chilifrukterna på tråd var oxå dekortiva.
Brukar också ta in fång med kärleksört...och visst blir det rötter. Annars går det ofta bra att bara stoppa ner dom i rabatten också utan rötter.
Ha en fin dag!

Mias Trädgård sa...

VIlken unnder bar chileppeparbild! Trevligt att se att du tar tillvaratar chileppepar, Eva! :) Ser definitivt ut som Hot Lemon (Capsicum baccatum), inte så superstark enligt mig (50 000 Scovillegrader), men det beror ju på vad man är van vid - mycket god sort med sin citronsmak och ljuvlig i fiskgrytor och kyklingrätter! Ta bort fröhuset, om du tycker de är lite starka! Fallfruktslådan var också ljuvlig! Ha en fin vecka! :) Mia

Fagras trädgård och tankar sa...

Det var mycket pyssel du hann med i helgen (med betoning på pyssel). Torka frukter och växter ger alltid idéer själva utformningen. Chilifrukter är så fina. Det känns som om du höstar in dig. Och ja, vad kna man annrs göra när kylan kommer.
Ha en bra dag
Johanna

Anna Vattenkanna sa...

Lite roligheter måste man ju unna sig också! din äpplelåda blev helt underbar! Gillar verkligen när man tar tillvara sånt som bara "är över" och gör något vackert av det.

Kram

Tant Otteskrufv sa...

Lådan blev ju en vacker tavla!

Flipfloppan sa...

Väldigt fin tavla! Jag har någon slags hatkärlek till Kärleksört, men tar alltid in och visst blir det rötter. Då kan jag inte slänga dem, utan planterar ut dem i trädgården istället, fast jag inte varken vill eller har plats.

Isas Trädgård sa...

Fantastisk vacker äppellåda ... den idén skall jag komma ihåg !
Ha det så gott !
Kram/Isa