måndag 30 januari 2012

Tulpanomani


Jag erkänner - jag är tulpanoman. Jag kan inte få nog av dessa glädjespridare. I fredags var jag och handlade nya Stora Tulpanboken av Susanna Rosén i vår fina bokhandel här i Höganäs. Det hör till sällsyntheterna att jag köper trädgårdsböcker eftersom jag får så många som recensionsex att huset svämmar över (lyxproblem, jag vet). Men denna gång fick jag ingen bok gratis utan fick betala ur egen ficka. Men den är värd varenda krona!

Bilderna är superskarpa och jätteläckra. Vad sägs om denna härliga bukett med gamla historiska sorter! Jag har suttit som klistrad vid bilderna hela helgen. Den ena bilden godare än den andra. Visst är internet toppen, men inget går upp mot äkta vara säger jag.
Boken är också sprängfylld med fakta, alltifrån historik till hur en snittblomstulpan blir till i dagens Sverige. jag gillar särskilt kapitlena från Göteborgs botaniska och hemma-hos reportagen där kända och okända berättar om hur de odlar tulpaner i sina trädgårdar. Bland annat får jag veta att trädgårdsgurun Ulf Nordfjell och jag har en favorit ihop - fylla 'Angelique', en bild på den har jag för närvarande som profilbild på min Facebook.
Om ni gillar tulpaner det minsta så blir ni inte besvikna - jag lovar!
Allt gott,
Eva

11 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Jahapp, då måste man köpa en bok till! Börjar bli fullt i trädgårdsbokhyllan. Jag fick t.o.m. byta hylla från det vi kallar "biblioteket" till hyllan i matrummet härom dagen - och ändå är alla mina trädgårdstidskrifter inte med där!

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Eva!
Låter som en väldigt fin bok som jag får köpa till sommaren när jag är i Sverige. Det är så trevligt med tulpaner man får aldrig nog av dem och det är ju tur! Jag visar också lite tulpaner på min blogg för tillfället.
Ha det så bra!
Kram Ingrid

Alen Trädgård sa...

Älskar också tulpaner och var och köpte mig en stor bukett i dag för den gamla hade gjort sitt:) Ser ut att vara en riktigt fin bok:)Ha det gott/Monne

Merja sa...

Så fint du gjort på din blogg!Boken ser väldigt fin ut! Och visst har du rätt...inget går emot att hålla en i handen och bläddra i:)
Ha det gott!

Inger sa...

Låter som en lockande bok, inte minst odlarnas egna berättelser.
Kram

Helena sa...

Den ser så fin ut boken.Om jag går till bokhandeln o bläddrar vet jag hur det går :-)
KRAM från mig!

Tusenfröjd sa...

Så fin! JAg väntar på min beställda bok. Hoppas den kommer snart...
Ha det bäst / Liv

Gunilla sa...

Vilken härlig bok.
Det är så inspirerande att titta i böcker med många fina bilder och tips från trädgårdsfolk.

Ha en bra dag
Gunilla

Ranunkel i rabatten sa...

Va sugen man blir på tulpanboken. Den får nog komma med på önskelistan över födelsedagspresenter! // Anna

Anna-Maria AMJ trädgårdstjänster sa...

Vad kul för jag har precis beställt den och ser fram emot härlig läsning! Min Angelique blev inte så rosa som din...kanske ljusbrist?

Vivi sa...

Hei. Flotte tulipanbilder. Man blir glad av å ha tulipaner i hus. Jeg måtte kjøpe med meg noen her om dagen jeg også!
Ønsker deg en fortsatt fin tirsdag!