torsdag 19 januari 2012

Bytt bytt kommer kanske igen

Bara 500 besök till så är jag uppe i 200 000. Det är ju helt fantastiskt! Tack för att just du hälsar på!

Inte mycket kul att fota utomhus för tillfället. Ett tunt vitt täcke skulle onekligen göra trädgården vackrare just nu. Men en sak gläds jag åt under vintern och det är mina stora fina mistlar. Just nu är de fulla av frön. Det blir ingen utlottning och ingen fröförsäljningen den här gången, men om du har något kul att byta med (frö, en planta eller nåt motsvarande) så hör av dig. Snart kommer fåglarna och äter upp dem, och det vore ju synd. Mistelfrön ska helst sås färska och bäst är om du har ett lämplig äppelträd som värdväxt. Känner inte till hur härdiga de är, men i Mälardalen vet jag att mistlar är vanliga i alla fall. (Men fridlysta!)
Det roligaste med att byta fröer och växter är ju att det till skillnad från andra saker man byter går att byta tillbaka, till exempel om en växt dör. Om jag gett bort ett skott av en pelargon, kan jag ju få tillbaka ett skott om den skulle gå bort hos mig men överleva hos mottagaren. Visst är det fiffigt!
Vi hörs!
Eva

13 kommentarer:

Leif sa...

Nä, det är inte kul att fota nu

Susie på Stjärnarve... sa...

Här hade vi ett litet tunt snölager ända tills i morse - nu är det borta och visar förstörelsen (omdränerad grund) i trädgården. Usch- rena leråkern!

Alen Trädgård sa...

200 000 besök är ju häftigt:) Grattis!! Här har faktiskt solen tittat fram idag:) Efter flera dagar med regn, grått och dimma kändes det som en vårdag idag:)) Ha det gott/Monne

Cilla sa...

Åh, vad fin din blogg blivit! Snyggt!
Alltid kul att byta fröer!

Cilla♥

Carolina sa...

Wow så många besökare :)
Vad sägs om att byta mot en Magnolia Tripetala? Du behöver ju inte plantera den i Höganäs, den kanske kan bo på landet?

Linda sa...

Ja det er lurt å bytte planter. Ha rman en plante man er ekstra glad i, så er det jo om igjen og dele den rundt. For som du sier, om din egen skulle dø, så kan man alltids få tilbake en stikling eller frø:) Gratulerer med mange besøkende, det er jo ikke rart, du har en flott blogg som jeg synes både gleder og inspirerer, og det er sikkert mange fler som synes det:)

stallnilsen sa...

200 000 besøkende er jo helt supert, gratulere så masse.

Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;O)

Fia sa...

Inte mycket kul? Du kommer långt med misteln tycker jag som blir grön av avund på dig som har sådant i trädgården. Har du sått den eller har den flyttat dit själv?

Peter Gaunitz Landskapsdesign sa...

Vi fick just det där lätta duntäcket i natt. Nu återstår att se om fröken Plusgrad sparkar av sig täcket under natten eller om det ligger kvar tills det ljusnat så att det är lönt att plocka fram kameran. Låt oss hålla tummarna.

Annica sa...

Vi har snö och - 21 grader idag :)

AnnA sa...

Hej Eva!
Läste att du gillade mina skor. Tänka sig at min söte man hade tänkt slänga dem - men jag hittade dem igen...
Ha det gott!
hälsn
AnnA

Malin Fasth sa...

Mistel är så häftigt! Vi har vild mistel i närheten av där vi bor och har funderat på att försöka peta på ett frö på ett av våra äppelträd. Vet du om värdträdet påverkas? Det är inte skadligt för trädet? /malin

http://Oldmolly.bloggplatsen.se sa...

Men du - vintern erbjuder ju så otroligt vackra fotomotiv.