lördag 14 januari 2012

En sång om tulpaner

Om jag kunde lägga in musik på bloggen skulle detta inlägg läsas till Lalehs ljuva stämma. Jag lärde mig igår att Laleh betyder tulpan nämligen, och den 15/1 var det ju tulpanens dag. Att vi kallar den för tulpan beror på något gammal missförstånd när turkarna skulle förklarar blommans utseende för holländarna och jämförde den med en turban som sedan blev tulpan.
Så kan det gå. Tulpanen är trots alla dessa omvägar en av mina absoluta favoriter, och en blomma med tre högtidsstunder är ju inte så illa. Först älskar jag den som den kommer nu i januari - mars, som snittblomma i de frasigaste buketter. Och i april-maj har jag dem i mängd i rabatten. Och så på hösten får man umgås med de vackra lökarna, jag satte ju över 500 i höstas, så det blev gott om tid att prata med dem.
Hoppas ni också unnar er en bukett!
Allt gott,
Eva
PS. Mitt bredbrand krånglar fortfarande efter 14 dgr (jag har fått en mobilsticka för att över huvudtaget komma ut på nätet) och därför har jag mycket svårt, dvs långsamt, att läsa era bloggar. Får ta igen det när Telia lyckats hitta en tekniker som kan laga felet - de har redan misslyckats två ggr!

5 kommentarer:

gunsan sa...

Fy va trist att det ska krånga med bredbandet.man märker ju då att det blivit ett beroende att kunna surfa runt hur man vill.

Telia sa...

Hej! Jag heter Marcus Haglund och jobbar på Telia Kundservice. Jag beklagar de fel du upplever med din bredbandstjänst. Jag hoppas att du fått hjälp i ditt ärende och att teknikerna löser problemet så snart som möjligt. Vänligen återkom till oss via länken nedan efter att felet avhjälpts så skall vi hjälpa dig vidare med kompensationsfrågan.

http://www.telia.se/privat/kundservice/kontaktatelia/viae-post/

Ha en fortsatt trevlig helg!

Med vänlig hälsning
Marcus Haglund
Telia Kundservice

Frøken Solhat sa...

ummmm - tulipaner kan vi slet ikke få nok af og da slet ikke når du parere dem med den skønne forglem mig ej der i buketten ;0)

Håber snart bredbånet bedrer sig.

Knus Dorthe

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Gulliga Eva
Jamenvisst e tulpaner fint :)
tja,,,,,,,,,,du kanske skulle fråga ngn hur man gör för att få musik på bloggen :)
å missa nu inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W


O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Anita sa...

Hoppas att ditt bredband börjar fungera snart. Tänk så handikappad man blir när tekniken strular.

Något som inte strular är tulpanerna. Jag har köpt 30 tulpaner i tre olika färger. Till det diverse gröna kvistar och kvistar av brudslöja. Imorgon ska julgranen förpassas ut ur huset. Huset ska då fyllas av minst fyra tulpanbuketter. Som jag längtar!

Ha en fortsatt skön helg!
/Anita