tisdag 17 januari 2012

Kreativit bland rosor och pioner

Nej, Aïcha blommar inte ännu, men bakom fönstret inne i min skrivarlya glöder det både i braskaminen och i skrivarpennorna. Just nu befinner min lillebror Sebastian Wijk sig där för att skriva låtar till sin nya skiva som kommer i sommar. Det är häftigt att han hittar inspiration här ute på landet. Klicka på hans namn så kan du lyssna på en av hans låtar från förra albumet.
Själv åker jag dit på onsdag för att ägna mig helhjärtat åt en av mina nya böcker. Just nu har jag åtta olika böcker på gång, både trädgårdsböcker och stressanerböcker. Det låter omöjligt mycket, förstås, men någon av böckerna är ett nyttryck med reviderat och utökat innehåll samt nytt omslag och fyra av dem ingår i en serie kortare ungdomsböcker som kommer i höst, och då handlar det inte om så många sidor. Det är utmanande att få plats med mycket på få tecken så det gäller att ha en plats där man finner lugn och ro att skriva, och det är just det jag har min skrivarstuga till. Plus att jorden i trädgården är utmärkt för rosor och pioner förstås. Satte flera nya plantor i fjol och ser fram emot ett rosen- och pionparadis om några år.
Ha en bra vecka alla!
Eva
PS. Telia ska inte ha någon kredit för att ha kommenterat min blogg - de har inte ens kontaktat mig sedan jag gick in på deras kundtjänst. Och det är lika illa med Bredbandsbolaget. De skyller på Telia som äger ledningen som skyller på sitt dotterbolag Skanova som ska laga den - men ingen av dessa aktörer tar ansvar för att fixa felet. Idag är det 14 dagar sedan bredbandet la av och jag kan endast surfa hjälpligt (laggar som bara den och det går med nöd och näppe att mejla) med en mobilsticka som jag fått ha tillfälligt för att klara bokföring och annat viktigt. Dottern kan inte ens göra sina läxor och sonen har fått lägga körkortsteorin på hyllan - allt går ju via internet nu för tiden. Suck, sista gången jag tog upp detta hoppas jag verkligen!

7 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Härligt med en plats på jorden där man kan finna ro och inspiration:) Telia är ett kapitel för sig:( de ringer här och vill att vi ska gå över till dem men ALLA jag känner som har Telia är vansinnigt missnöjda så de får nog helt enkelt ändra sin kundpolicy om de vill ha nya kunder och framförallt behålla de som de redan har. Ha det gott/Monne

Stein sa...

Oi! Så produktiv du er for tiden! Selv om du ikke skriver alle bøkene nå, så må du jo likevel sette deg inn i dem igjen for å finne hvor det passer med utfyllende stoff, så det høres ut som en veldig arbeidsmengde for meg :-)
Jeg ønsker deg lykke til med alle prosjektene- og håper også du får ditt bredbånd tilbake i normal gjenge nå! :-D
Ha en fortsatt riktig fin uke.

Stein

Merja sa...

Tråkigt med operatörer som inte håller vad de lovar...man blir så f*b...
Lycka till med dina böcker!
Ha det gott

Kristina Bonander sa...

Imponerad av din kapacitet om du har hela åtta böcker på gång! Men samtidigt kan jag förstå att varje bok kan ta lång tid på sig.
Extra roligt är det att du även har böcker på gång som tangerar hälsa/välbefinnande!! Ligger mig ju lite extra varmt om hjärtat!
Hälsningar
Kristina

Kristina Bonander sa...

Apropå böcker! Har du läst Lasse Bergs böcker om mänsklighetens vagga och utveckling? Har just avslutat hans "Gryning i Kalahari". Det var länge sedan en bok gav mig så mycket!
Kristina

Eva-Lotta Persson sa...

Bra musik! Lycka till med a l l a dina böcker, spännande. Hälsar Lotta

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej Eva, trist med tele och internet strul. Jag kan själv sjunga några verser om sådant.
Fin pionbild, vet du namnet?
Jag har 6 stora sådana buskar, men saknar namnet. Håller tummarna att ni snart bli "connected" till civilisationen igen.
Hälsningar, Petra B.