onsdag 25 januari 2012

Hvergang!

Ka' du sige mig - hvornaar smager en tulpan bedst? Hvergang!
Med en lätt travestering av Tuborgs gamla reklamslogan lägger jag ut ännu en tulpanbukett på bloggen. Jag kan inte få nog av dessa glädjespridare så här i slutet på januari.
Idag har jag förresten varit på möte på SVT i Malmö inför nästa säsong av Trädgårds-TV. Kul, kul, kul! (Det går fortfarande att önska sig vad man skulle vilja se eftersom vi är i full gång med att planera innehållet i programmen.)
Ha det gott!
Eva

16 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan aldrig få för många tulpaner! Är det Trädgårdsfredag som kommer tillbaka? Hoppas det! Trevligare program får man leta efter, jag gillar den familjära tonen och det anspråkslösa anslaget, lätt att tycka om och inspireras av!

Annars skulle jag vilja se mer av tips hur man kan anlägga en rabatt med blomning hela säsongen, för det är en svår konst. Kram Hanna

Alen Trädgård sa...

Äääälskar tulpaner:)) Ha det gott/Monne

Inger sa...

Vilken färgklick, här är allt vitt, iaf utomhus:)
Kram

Lotta sa...

Ååh, jag gillar Trädgårdsfredag! Längtar till det börjar igen. :o)

Har en underbar tulpanbukett på köksbordet nyinköpt för dagen! Njuter.

Kram

Vårt röda hus sa...

Oj, så kul, jag längtar redan efter programmet! Jag vill gärna se olika smarta kantavskiljarlösningar, grus-gräs, grus-rabatt... och hur man odlar i sand!

Underbar bukett, jag gillar renässansbuketter!

Kram Eva-Mari

gunsan sa...

Skulle vilja se hur man anlägger ett stenparti och växter som passar där.Härligt om det kommar nya trädgårdsprogram igen. Längtar.

Anonym sa...

Jag skulle vilja se mer av vilda och naturnära trädgårdar. Rabatter och grusgångar har vi redan sett så många gånger. Och köksträdgårdar i kreativa former med äldre och ovanliga arter är också intressant.
/Tove

Anders sa...

Jag skulle vilja se besök hos stadsodlargrupper som mykhorriza och lite kul om ovanliga ätbara växter ;) kanske något försök med hydroponisk odling, ett hembyggt grönt tak och en hembygd grön vägg. En odlingstävling, störst, vackrast och godast. odling utomhus av köttätande växter. grusträdgårdsodling

Susie på Stjärnarve sa...

Underbar bukett i en härlig röd nyans! Det är ju så med trädgårdsprogram att man med glädje ser precis vad som helst - nästan! Men gärna något om detaljer i odlingen. Alltså olika namnsorter t.ex. och vad som skiljer dom åt och hur dom växer och ser ut. Den grundläggande designen är ju alltid kul, men det har vi kanske fått se lite väl mycket av.

Malin Fasth sa...

Jag skulle vilja ha mer rena odlingstips och kanske inte fullt så mycket "vackra bilder" – även om det det också är trevligt. Mycket fakta önskar jag mig helt enkelt! Och matinslagen brukar ju vara toppen! Ska bli kul med en ny säsong!

Anonym sa...

hmm lite mindre matlagning och mera växtfakta. Kanske mer inriktat på buskar och träd?
/Rebecca

Anonym sa...

Jag önskar också mer fakta och gärna genomgång av nya sorter typ i vår har det kommit ut tulpanen si och så eller nya frösorter osv. Matlagning i all ära men det görs ju överallt nuförtiden och då trädgårdsprogram får så lite tid är det synd att ta av programtiden till matlagning.
Tips typ bygg ett växthus själv av överblivet material. Renovera ditt slitna trädgårdparasoll. Odla i kvadrater, på höjden etc. Med ingående tips/arbetsgång, inte bara imse vimse och se så fint det blev!
Kanske att man köper in växter från olika ställen och jämför kvalitén. Provar postorderplantskolor/fröfirmor etc. Provar grobarheten i olika fabrikats fröer som P1 gjorde för några år sen. Listan kan göras lång. BBC:s program är underbara, kanske kan de inspirera. Och sist men inte minst kunniga och engagerade programledare är viktigt.

Anonym sa...

Skippa matlagningen! Håller med föregående skribent - onödigt att ta tid till det i ett trädgårdsprogram.
För övrigt tycker jag det är ganska bra som det är, men mer ingående fakta och tips skulle inte skada...
/Karin

Anna-Maria AMJ trädgårdstjänster sa...

Bara ni inte glömmer bort oss som bor norrut!Programmet ska vara för hela landet!

Monncan sa...

ÄLSKAR TRÄDGÅRDSFREDAG !!!! För sin enkelhet och för att TAREK får till något gott av det som odlats han tillför programmet något extra..... Tips på enkla förändringar i trädgården gillar jag.
LYCKA TILL JAG SER FRAM EMOT ATT SE ER I RUTAN

Calle sa...

Jag håller med i vad Anders här ovan önskade! Med de tipsen lockar Trädgårdsfredag säkert in en ännu bredare publik (kanske en helt ny generation?)!

Jag tyckte också om förslaget att bygga växthus av återvunna material!

Givetvis skall Tarek visa fler sätt att ta hand om skörden på bästa sätt, vartefter grödorna mognar fram!

Tack för chansen att få vara med och påverka!