måndag 5 september 2011

Varav hjärtat är fullt

Fick ett energiryck i helgen. Det började redan på fredageftermiddagen då jag inspirerad av ett bokprojekt tog fram sågen. Stora beskärningssågen. Och lååånga stegen. Samt det extremt energiska humöret. Att man kan bli på sådant beskärningshumör? Det gigantiska plommonträdet som skuggar rosor och rabatter låg sämst till. Var tvungen att flytta in stegen till grannen och såga lite från deras håll också. Jag tror jag tog bort hälften av bladmassan. Man kan kanske tro att jag sågat ner trädet helt med tanke på hur det fyllde carporten, men det ser nu ut som ett helt hanterbart fruktträd istället för ett gigantiskt sådan. Vi får se om det klarar pärsen. Kanske blev det för mycket på en gång. Tur jag har ett plommonträd till... Å andra sidan är det ju JAS-tider som är perfekt för just beskärning av stenfrukter. Sedan var det bara att gå loss lite på flädern (tala om "skräpträd" - fast ett härligt sånt) och lyfta kronan på valnötsträdet när jag ändå var i farten.
Lördagens uppgift var sedan självskriven: två fullastade släpkärror till tippens trädgårdsavfallsanläggning. Visst kunde jag gjort ved och flis av alltihopa, och jag sparade några grova grenar som ved, men om sanningen ska fram inte så mycket helt enkelt eftersom sågarmen var trött (!). Och på tippen gör de i alla fall flis och kompostjord av resterna.
Tack förresten för alla goda bloggtips. Några av er ligger redan i spalten här intill och det ska bli härligt att följa era trädgårdsbravader.
Allt gott!
Eva
Christina - din överraskning för att bli följare nr 200 kommer på posten om du mejlar din adress. Alla andra följare, misströsta inte - jag kommer att lotta ut lite saker då och då framöver.

6 kommentarer:

gittan sa...

Jösses vad flitig du varit! Mitt Valnötsträd skulle också behöva ett mindre lyft men jag väntar nog tills nästa år för samtidigt som jag får huka när jag klipper gräset så är det ganska mysigt med kronan lite längre ner.

Alen Trädgård sa...

Det är otroligt vad mycket "ris" det blir av att ansa ett träd! Vi har kapat ner två jätteträd som var dåliga ett päronträd och en sälj och du milde vad det blev mycket att ta hand om:) Ha det gott/Monne

AnnCharlotte sa...

Ja mitt lilla ryck med sågen var inget mot ditt.....
Men det är härligt när det är klart iallafall :)
Ha det bra .

Susie på Stjärnarve sa...

Precis det du gjorde brukar jag också göra; Alltså börja med ett träd eller en buske och helt plötsligt far jag runt i trädgården och beskär en flera. Hela pickisen brukar bli full innan man är klar!
Igår klippte jag först allt gräs, tog ett par timmar med åkgräsklipparen. Sen beskar jag "lite" som gubben min fick ta hand om. (Lite ska ju han göra också *fniss*.)

SvenskaBlomsterbloggar sa...

Hej
Såg att jag finns med på din länklista. Tack!!! Vad kul! Hoppas då får en bra dag! //Emelie

Marie jander sa...

Jag skulle behöva tukta lite hårdare än jag gör och kanske gödsla lite mer ochså... Men det växer så det knakar så näringen räcker kanske ändå!