måndag 19 september 2011

Farlig passion

Jag har några riktiga passioner. Tulpaner är en av dem. Fick en holländsk grossistkatalog på sensommaren och häromdagen tog jag fram och bläddrade i den. Så mååånga fiiina tulpaner det finns!
 Det är ju inte så att jag inte har några tulpaner sedan tidigare (bilden togs i våras), men många tulpaner är ju att betrakta mer eller mindre som ettåringar så man måste sätta några nya varje höst för att var säker på att få den där maffiga känslan varje vår.
 Kryssade i en 6-7 sorter som skulle passa perfekt att komplettera rabatterna med. Kände mig ganska duktig som begränsade mig någotsånär.
Insåg ju ganska snart, att firman bara säljer i 100-pack. Får nog ge bort en del lökar misstänker jag. Undrar hur länge jag måste ta semester för att hinna få ner dem i tid. Men tänk hur maffigt det skulle bli i min 800 kvms-trädgård om 700 tulpaner blommade samtidigt! Tur det är rådjursfritt här i stan där jag bor.
Allt gott,
Eva

14 kommentarer:

Anna sa...

Jag hann också handla igår, men de var bara tio-pack:-)
Tror i och för sig att det blir fler innan vintern kommer.

Kram
Anna

Kristina Bonander sa...

Visst är det ett härligt nöje att valsa runt i katalogerna! Skönt för dig att du inte har några rådjur i din fina trädgård. Här i Stockholms villaförorter är det hopplöst, såvida man inte sätter upp högt staket förståss.
Själv har jag börjat köpa tulpanlökar nu sen jag fått ett lantställe utan rådjur och en helt ny värld har öppnat sig.
Hälsningar
Kristina

Katarina sa...

Man blir inspirerad av dina tulpaner och engagemang! Nu ska jag sätta i helgen!

Carolina sa...

Ja det blir till att gräva det ;)

Anonym sa...

Ljuva tulpandrömmar! Kram Hanna

Helena sa...

Oii ha ha 100 i varje pack jag tror att det tar ett tag!!!
Men en liten höstsemester är väl bara härligt!Kanske kan du leja nån för grävningen o ta en fika i solen :-)
KRAM från mig!

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Vilken syn med 700 blommande tulpaner, helt magnifikt. Kan nog vara bra att ge bort lite:)). Jag fick mina tulpaner förra veckan, men har inte hunnit få dem i jorden ännu. Fina bilder.
Kram Maria

Blomkärringen sa...

Oj oj, det skulla vara härligt (i varje fall tills bladen börjar gulna) Vilken tur att du begränsade dej till 6-7 sorter! (:D Härliga bilder på tulpaner! Jag insåg i våras att jag har alldeles för lite krokus, den tiden då när man springer ut i trädgården och bara ber om lite vårtecken!!! innan tulpanerna, så det blev en jättehög m krokusar i år och så lite tulpaner, allium och... ja, det känns säkert igen.. (:D

Alen Trädgård sa...

Haha, det skulle nog ta ett tag att plantera så många lökar, fast ojojoj vad vackert det skulle bi;) Spännande att få se till våren hur många du grävde ner:) Ha det gott/Monne

Trädgården på Höjden... sa...

Ett riktigt vårblomstrande tulpanhav skulle det bli.....låter helt uuuunderbart. Bara att drömma om för mig där rådjuren smyger omkring!

Hälsar Åsa

Fagras trädgård och tankar sa...

Tänk vad vackert det skulle bli och så lite gräsyta att klippa. Mycket fina bilder du tagit. Gillar den djuplila sorten. Själv har jag ramlat djupt ner i vildtulpan fällan.

Berit sa...

ÅÅ vilket helt underbart tulpanhav det kommer att bli.jag har nästen gett upp tulpaner jag, fast kanske det blir någon ny lök i år också:) men inte 800:)
Ha det gott!!

Sussi / Sussinghurst sa...

Uhhh, jeg ELSKER tulipaner når de blomster, men jeg hader at sætte dem (jeg har købt 35 stk og synes at DET er mange, hi hi) - 700 blomsterløg, wauuuuu, du får ondt i ryggen, men HVOR BLIR DET FLOT

Eva-Lotta Persson sa...

Underbara tulpaner ♥ hälsar Lotta :)