fredag 30 september 2011

Smakrikt föredrag

På torsdag i nästa vecka håller jag föredrag i Landskrona. Det kommer att handla om örter och lökar, två saker som jag verkligen gillar. Jag kommer bland annat att avslöja vilka kryddor som finns i mitt "basskafferi" och vilka jag odlar bara för att de är snygga. Det blir också tips på en och annan huskur och några skrönor som man kan välja om man vill tro på. Kanske smyger sig ogräsen också in på ett minimalt hörn. Ni vet vad...
Gott är det med örter, förstås! Jag delar självklart med mig av några recept. Vad sägs om lavendelskorpor? (Oj vad jag tycker om Lovisa Burfitts kakfat förresten!)
Efter paus kommer jag att frossa i lökar, både vanliga vårlökar som narcisser och tulpaner och sådana som man måste hålla utkik efter i specialkataloger. Tänk vad Landskrona kommer att blomma våren 2012 efter detta!
Det är Landskrona trädgårdssällskap som står för arrangemanget som hålls i Församlingshemmet kl 18.30, den 6/10 alltså. Varmt välkomna!
En skön helg,
Eva

10 kommentarer:

Ruben sa...

Ett tips som du kan förmedla till åhörarna:
Om du har möjlighet att välja lökförpackning - ta den som väger tyngst i handen (ja, så får man ju tänka på en hel del annat också).

Ha det gott och lycka till!
/Ruben

Susie på Stjärnarve sa...

Tack för ditt tips på min blogg! Idag laddade jag för andra gången ner Google Chrome (gillar inte Chrome egentligen) och nu fungerar allt perfekt!!
Har ätit fochaccia med en massa örter på ett par dagar nu och var till slut så vansinnigt trött på det att jag var tvungen att kasta halva. Nu är det chiabatta utan tillsatser som gäller. Det kan faktiskt bli för mycket kryddor ibland!

jakt,skor,barn,inredning sa...

Lavendelskorpor låter härligt. Önskar dig en skön helg. Nilla

Alen Trädgård sa...

Örter är underbara, det finns vissa som jag bara MÅSTE ha i min "örtagård" varje år:) Har planterat fler lökar i år än jag gjort något år tidigare:) Landskrona kan glädjas över att du kommer till dem;) Ha det gott/Monne

TrädgårdsPrinsessan sa...

En sån fin akvarell! Föredraget låter jättetrevligt och som vanligt är det trist att "alla andra" bor i södra Sverige när jag bor i Norrland... ;-)

/Annika

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Vårlökar är ju bara så härliga, de ger dubbel glädje.
Sitter o kollar på Trädgårdsfredag på svt-play nu, när datorn inte laggar....härligt, jag klarar ev att hålla mig vaken till 21.30 ikväll...då blir det ett program till! :o)
Lycka till i helgen,
kram Lydia

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Tänk att det ska vara så himla långt till dig... skulle vara jätteroligt att komma och lyssna annars...
Ha en finfin helg!
Kramar!

Fägring och mylla sa...

Åh så intressant det låter med en hel kväll med örter och lökar! Just nu passar det väl också extra bra med tips om godsaker att krypa upp i soffan med (tänker på kommande höststormar och långa, mörka kvällar), huskurer (kanske för en och annan vinteråkomma), skrönor att berätta vidare i vinterskymningen och så en dos lökinspiration till råga på allt nu när det är dags att få lökarna i backen. Det senare tycker jag visserligen är ett riktigt petgöra men till våren kommer belöningen. Hoppas ni får riktigt trevligt och att Landskrona kommer att stå i riklig blom i vår.

Må så gott och ha en fin vecka!

/Cecilia

Ingmarie We sa...

Lavendelskorporna ser jättefina ut. Kakfatet gillar jag, och likaså den fina vasen. Ha en bra vecka.

Blomkärringen sa...

Det låter som en spännande föreläsning! (:D Synd att det är lite för långt bort.
Ha det gott!