söndag 11 september 2011

Naturgodis

 I helgen har det varit skördefest på min hemmaplan, dvs Kullabygden i NV Skåne. Jag har varit ute på två rundor och kommit hem med diverse gott såsom ekoägg, Vikentomater, majskolvar, kronärtskockor, krukor (hoppsan), Kullamust, surdegsbullar, honung, potatis, äpplen och päron (världens godaste Clara Fries). Passade också på att besöka växtbutiken i Farhult som alltid är öppen. Här finns ingen personal utan man plockar själv och lägger pengarna i en låda. Ofta åker jag förbi för att köpa deras ekologiska ägg för 50 kr, och har man ingen växel så kan man alltid ta två perenner med hem istället, de kostar nämligen alltid 25 kr/st. Praktiskt!
 Jag älskar att vi har ett samhälle där man fortfarande vågar lita på sina kunder. Sådana här försäljningsställen finns lite här och var under sommaren. Önskar att de vore ännu fler!
Var också på Kullalamm och i köttbutiken i Brunnby. Finfint kött från frigående djur på båda ställena. Lyx att ha det inpå knutarna. På Brunnby Boställe har de också sin egen tjuren Ferdinand. Man kliver inte över staketet där kan jag lova. Dessutom hann dottern och jag med en sväng till Kreativt i Kullabygden som arrangerades på en gård på landet. Hög kvalitet på fint hantverk, toppen för mig som aldrig får tillräckligt med tid att pyssla. Nästa gång slår jag till på en hypertufakruka också!
Det bästa med att bo här att de här butikerna inte bara har öppet under sådana här skördejippon utan även annars, åtminstone på helgerna.
Ha en underbar vecka,
Eva

8 kommentarer:

TYRA sa...

Tack för fina bilder och guidning. Jag döpte min dotter i Brunnby Kyrka så jag vet på ett ungefär var du har varit i helgen.

kram TYRA

Helena sa...

Ja vad trevligt!Mer sånt tack.
Jag köper alltid ägg på torget dom är så mycke godare :-)
KRAM från mig!

Inger sa...

Vilken innehållsrik helg du haft, toppen med nyttig och god mat på nära håll:)
Kram

Gunilla sa...

Vi köper ofta både ägg och perenner i Farhult. Billigt och bra! :)

Anonym sa...

Härligt med en sån helg, och så underbart att ha såna leverantörer i närheten. Tjuren ser dock läskig ut... :) Kram Hanna

Skumpa och Spaljé sa...

Ja det är väl härligt med små gårdsbutiker, hoppas det är bra med dig...

Kram Helena.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Härligt med levande landsbygd och ja, visst är det charmigt med växtbutiken i Farhult...har varit där flera ggr.

Blomkärringen sa...

Vad härligt! Verkar vara en topppendag och så mycket roligt/nyttigt du har i din närhet.
Jag har en sådan "lyxbutik" på nära håll, Marie i Hattsjöhult, lyx så tillvida att det är ekologiskt odlade grönsaker som man kan gå och plocka själv. Underbart! Härligt när de vågar lita på folk, hoppas de inte behöver blir besvikna.