lördag 17 september 2011

Klädd i höst

Min trädgård är vackrast - och som mest intressant inbillar jag mig - under vår och höst. Nu är det många skönheter som blommar. En av favvisarna är den vita tidlösan, Colchium autumnale 'Album'. Om det är någon som förtjänar epitetet "nakna jungfrun" är det väl denna?
Om någon undrar står den i samma stenparti som den späda höstsnöklockan som jag visade häromdagen. Tidlösan är ca 20 cm hög och den andra 12-15, men genom att de står i en upphöjd bädd kommer man ändå hyfsat nära för att titta på dem.
På norrsidan stormtrivs hårig skugglilja, Tricyrtis hirta, vacker som en orkidé, eller hur? Den har bildat en så stor klump att jag "tvingats" dela den i två. Blommar länge - fram till första rejäla frosten - som jag hoppas dröjer minst en månad till.
En skön helg på er!
Eva

6 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Underbara bilder på underbara blommor! Mina skuggliljor har inte blommat i år. Ha det gott/Monne

Susie på Stjärnarve sa...

Både tidlösa och skugglilja är favoriter. Den senare blommar för fullt och av tidlösa väntar jag hem en namnsort som heter: `The Giant´. Nu har jag endast den ganska vanliga `Waterlily´ (dubbel rosa) och den har inte börjat blomma - eller jag kanske ska säga att jag inte har sett den ännu. Får går ut och ta en sväng i trädgården och kolla efter den!

gunsan sa...

Tidlösan är så vacker.Mina Skuggliljor har blommat ganska länge nu.Så snart är det nog över för i år.

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Eva
Ååå......tänk om jag kunde lära mig att uppskatta andra blommor än rosor......men du vet,,,,de måste ju dofta gott oxå :)
Men liljan var fiiiiin.,
å missa inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Glädjekällan sa...

Skuggliljorna är fina här också just nu och tidlösorna är underbara. Blommorna gör att man glömmer bort den där fula blasten man får dras med nästan hela sommaren.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Inger sa...

Beundrar skuggliljan, den vill jag ha:)
Ha en skön söndag!