lördag 7 maj 2011

Kärlek tar sig olika uttryck


Hjärtformen är för mig den vackraste av former och självklart är då löjtnantshjärtat omöjligt att motså. Och jag undrar om inte löjtnantshjärtat faktiskt älskar mig tillbaka, så fulländat som det är. Jag har ju till och med lärt mig dess nya vetenskapliga namn Lamprocapnos spectabilis (tidigare Dicentra spectabilis).Men andra älskar också mina växter. Gissar att det är liljabaggen som gett mig så vacker insyn i kungsängsliljan, Fritillaria meleagris.


Ha en underbar helg, med eller utan perennkurs på söndag. (Viss "undervisning" kommer att förläggas utomhus var så säkra!)


Eva

PS. Missa inte vårens andra Odla med stadsgrönt i P1 på måndag kl 10 (eller i en dator nära dig). Vi snackar gröna tak bland annat.

10 kommentarer:

Madam Bæk sa...

Både løjtnanthjerte og vibeæg står mit hjerte nær. Jeg glæder mig hvert forår til de dukker op ad jordens overflade med de skønne hjerter og ternede kjoler.

Ha' en dejlig lørdag.

Alen Trädgård sa...

Löjtnantshjärtat har nog för de flesta en speciell plats i sitt innersta;) En mycket vacker växt. Ha det gott/Monne

Frøken Solhat sa...

Det er forunderligt som naturen kan forme og skabe små kunstværker Eva......hjerter og små tern - man skal have et hjerte af sten for ikke at falde for disse to skønhedder :0)

Knus Dorthe

Cilla sa...

Visst är löjtnantshjärtan underbara. Håller med om att hjärtan är den vackraste formen.

Cilla♥

Rose Garden Malevik sa...

Hej Eva
Löjtnantshjärtan e väldigt vackra å klassiska ,,,,
Hoppas allt e väl
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN
Håkan

Ruben sa...

Oj då! Hur skall man nu kunna lära sig det konstiga namnet?? Jag tror jag får kalla den Skrapnos.
Liljebaggar älskar ALLA lijor, verkar det som.

Trevlig helg!
/Ruben

Elisabeth sa...

Mina löjtnantshjärtan håller på att blomma och det är likadant varje år. Jag se så fram emot det. Ofta brukar kameran, precis som för dig, åka fram.
En oerhört vacker blomma i mina ögon.
Lycka till med radioprogrammet.

Sussi / Sussinghurst sa...

Jeg kom lige på den tanke at din løjtnantshjerte ligner Pippi Langstrømpe, mmmmmmm, måske er jeg ikke så romantisk anlagt ;-)

Inger sa...

Hej Eva!
Synd att du inte hinner komma hit i sommar, men det blir fler somrar. Trädgårdsfredag är jättebra, tror det beror på de mysiga människorna som är med och det sociala samspelet mellan dem plus att det inte är så himla pretentiöst.
Kram Inger

Berit sa...

ja löjntadshjärta finns nog i allas hjärtan:)

Ha en underbar dag!!