lördag 28 maj 2011

And the winner is

Vinnaren av förstapriset på Malmö Garden Show blev "Promenaden" skapad av Helena Strengbom och Roger Simonis för Trädgårdshandeln i Limhamn. Juryn - som bestod av trädgårdsprofilen Gunnel Carlson, chefredaktör Eva Malmström, Janne Knutson från Hvilans Trädgårdsutbildning, landskapsarkitekt Maria Arborgh samt undertecknad - föll för den blommande rabatten i kombination med den strama sittplatsen i skuggan under de spaljérade platanerna. I jurykriterierna ingick att bedöma helhet och idé, hårdgjorda ytor, planterade ytor och särskilda inslag. Viktigt var också kreativitet och orignalitet, konstruktion, finish och kvalitet.
Det stora betongfatet - ett till synes svävande - fågelbad i rabatten omgivet av en kombination av perenner och sommarblommar samt kryddor som gräslök och oregano.Här ser man promenadstråket i form av en grusgång samt den långa sittbänken i betong. Bakom den buxbomsklot och spaljérade plataner. En idé som juryn tycker går att genomföra i både små och större sammanhang.
Här syns rabatten från sittplatsens håll - den mest normala utsiktpunkten ju. Bland växterna kan nämnas stäppsalvia, helgonört, blomstertobak, rosenskära, gräslök, svart trumpetblomma och stjärnlök.

Juryn hade ett tufft uppdrag att välja en ensam vinnare, det var hårfint till flera av de övriga trädgårdarna. Jag får återkomma med fler bilder från de övriga för nu vill familjen ha middag! ;)
Eva

4 kommentarer:

Lisbeth sa...

Det ser også rigtig flot ud, jeg er vild med betonfadet midt i blomsterbedet og bænken:)

Maleviks Rosenträdgård sa...

Hej Eva
Tja promenader e ju alltid bra :)
Hoppas maten e god.
å missa inte


S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

Mothers Day Special
Välkommen :)
Håkan

Anns Gröna sa...

Ser ut som om ni gjorde ett gott val! Skulle kunna tänka mig en sådan i en del av min egen trädgård. Gillade fågelbadet också.
Ha en skön söndag!
Hälsn
Ann

Lisa sa...

Gillar verkligen färgerna tillsammans, jättesnyggt ! Ha en skön helg !
Lisa/Lisas trädgård