onsdag 19 januari 2011

Varma trädgårdsdrömmarSitter och drömmer mig bort till sol och värme. Idag har jag förberett min kurs om Medelhavsträdgård som jag håller den 31/1 och bläddrar bland bilderna från en semester på Kreta häromåret. Blå himmel, blå hav, blå pool och palmer. Härligt! Önskar jag kunde sitta där vid poolen och planera. Men min lilla skrivarstuga är inte så dum den heller. Det blir i alla fall väldigt varmt när braskaminen går för fullt!Tänkte prata en hel del om alla de där växter vi förknippar med Medelhavet, både dem som går att ha på friland året om och de mer exotiska som kräver lite vinterpyssel. Vad sägs om en kamelia eller två? Själv har jag bara en och den är just nu full av knopp. Denna bild togs förra året.Självklart ska en medelhavsträdgård också innehålla härliga sydfrukter av olika slag. Vindruvor är något av det roligaste och godaste att odla tycker jag, men det finns mycket mer både vanligt och ovanligt.
Vilka medlehavsväxter och sydfrukter tycker ni bäst om?
Det är kul både att förbereda kurserna och att hålla dem. Anmälningarna trillar in efter hand nu även till de kurser som ligger lite längre fram i vår. Än så länge finns det platser kvar på alla. Mer information finns på min hemsida www.robild.se
Allt gott
Eva
PS. Tack för alla era underbara kommenterar. Tänk så ofta jag ler varje dag för att ni är så engagerade, eller bara kommer med små glada tillrop. Dessutom lär ni mig ofta en massa, vilket gör det dubbelt kul. Härligt!

11 kommentarer:

gittan sa...

Jag är ju en sån som vill ha allt. Men hittills har det bara blivit ett par olika sorters citrus, olivträd, lager och fikon. Kamelior står högt på önskelistan men eftersom jag inte har någon vettig vinterförvaring åt dem så får de vänta. Hoppas få till en vinterträdgård när mitt förråd är byggt. Och ja, det blir mitt förråd dvs. där ska jag kunna vinterförvara växter frostfritt. Jag ser verkligen fram emot den 31:a / gittan

Cilla sa...

Kul med medelhavstema. Har själv övervintrat mina citrusträd i vardagsrummet. Har faktiskt fått limefrukter flera ggr i vinter. Närodlat!

Cilla♥

Linda Lunda sa...

Åhh jag längtar till mitt varma land.... snart så!!! 7 v. kvar!

Gela sa...

Medelhav, citrus, lager, lavendel pelargon persikor, oliver?? MMMM inte dumt. Underbar bild att drömma sig bort med. Kram Gela

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Tack själv, för din toppenblogg! :) Jag är himla nöjd med mitt lilla citronträd. Det är nog det roligaste hittills... Men nu ska jag ge mig på att fröså Wisteria så jag hoppas att det kommer bli lika roligt... om jag nu lyckas... ;) Håller på och inreder en medelhavshöra i trädgården med silverpäron, lavendel, oliv, olika citrusar och fikon i kruka. Och så då min wisteria som ska klänga på ett falurött plank. :) Lycka till med kursen!
Kram!

Helena sa...

En Camelia har jag på G på sommarverandan :-) den tar sån otroligt lång tid på sig bara....
Tålamod har jag men sen sommaren har man ju väntat!
kram från mig!

trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hello!

Jag ser oliver och citrus framför mig när jag tänker medelhavsfrukter. I växtväg så är det nog spretiga pelargoner och en del små suckulenter i torra, ljusa lerkrukor. Det var så länge sedan jag var vid Medelhavet att resten är lite suddiga minnen bara:-)
Kram H.

PS spännande uggle-encounter ni hade!

♥ E L ♥ sa...

Medelhavsträdgård är väl ganska trendigt, va? Eller väldigt trendigt kanske?
Mina citruskärnor, som jag petade ner i jord för några år sen, har växt på riktigt bra under vintern. Men det är långt kvar tills de kan kallas träd. Men någonstans måste man ju börja sin "resa" mot Medelhavet .
Kram från Eva Linnea

Inger sa...

Mitt egensådda olivträd gillar jag nog mest, lite synd att jag inte kommer ihåg hur gammalt det är. Har dessutom spridit det vidare med massor av sticklingar.
Ha det gott!

Ingela sa...

Har en favorit, som jag förknippar med medelhavet men som naturligtvis, som allt annat har spridits sedan många hundra år. Vitlök! Häruppe växer den oerhört bra och vi har alltid vitlök från egna odlingar året om. Dessutom har vi i höstas satt ett par plantor, som vi tagit fram själva, vindruvor. De är naturligtvis av en östlig sort som är väldigt härdig så det räknas kanske inte?

Låter kul med kurs, lycka till!
Ingela

Madame C sa...

Åh, ja, vad jag längtar till min vinterträdgård står färdig och jag kan odla citroner:)
Ha det gott!

P.S. Tack detsamma för alla goa kommentarer hos mig. Det värmer alltid i lika mycket:)