lördag 8 januari 2011

TöväderSå kom plusgraderna tillbaka till Skåne. Krukan med cyklamen som haft en tjock snömössa under veckor började töa i kanten. Vackert i sin förgänglighet.Sakta rinner snömassorna av från växthustaket.Det töar i de långa gångarna från tomtgränsen till entrén som vi har på husets "baksida". Nu gäller det att grusa så att ingen halkar och slår sig.Mina steg gör tunga fula hål i snön på gräsmattan. Egentligen borde man inte gå här, men hur ska man annars nå fram till motiven som man vill fotografera?Intill huset skymtar jag det första vårtecknet. En digitalisrosett sträcker sig mot solen. Tänk när fingerborgsblommorna slår ut! Visst är det en bra bit kvar, men för varje vecka blir det lite ljusare, sju dagar färre till våren är här på riktigt. Även om det kommer mer av både kyla och snö.
Allt gott!
Eva

27 kommentarer:

LindaLunda sa...

Här regnar det faktiskt lite...
Det är blankis på vägen.

Bondjantan sa...

Vackra bilder som lovar om vår?! Härligt med lite tö, tyvärr ser jag inte dessa tecken hemma hos oss... även om det är bara 1 grad.

Ha en trevlig lördag!

gunsan sa...

Ja igår var det en härlig dag snön rasade från taken och det droppade så härligt på fönsterblecken.Fram på dagen så tittade även solen fram.Kunde inte låta bli mina fröer utan sådde några sorter som behöver lång tid på sej.

Carolina sa...

Du skulle se vår stora snökoja på gräsmattan. massor med tramp och skottning på gräsmattan ;)

Frøken Solhat sa...

Vejret er så omskifteligt lige nu. Den ene dag sne den næste regn og så sne igen. Bare det dog bare kunne bestemme sig.....og helst til sne og ftost her i januar :0)

Knus DOrthe

HelenJ sa...

Varje dag är en dag närmare midsommar! Det känns skönt att tänka på, även om det lär komma fler bakslag först.
Ha det bra
/Helen

Inger sa...

En digitalisrosett, lyckliga du, vi har minus 18 idag.
Ha en fin dag!

ruma sa...

Den gröna är stout.
Celestial vitalitet Nature.

Tack för ditt besök.
Från Japan.
ruma

♥ E L ♥ sa...

Tö-väder här i Småland också. Man vill ju så gärna att det ska vara slut på snön & vintern och så tar man ut glädjen i förskott ;). Takdropp = vår.
Efter sportlovsveckan får gärna vintern försvinna som i ett trollslag.
En skön helg önskar Eva Linnea
Lev väl!

♥Min Eden♥ sa...

Oj då, ni verkar ha våren på besök. Här har vi sol och -6C, jätte härligt!
Tack för din senaste kommentar, jag blev så glad :)
/nina

Helena sa...

Åh tö suck det låter underbart!
Nåja det kommer väl....
Kram från mig!

Alen Trädgård sa...

Visst är det underbart att veta att vi närmar oss våren mer och mer:) Här regnar det i dag så det kommer inte att bli roligt till kvällen när det fryser på. Snart ska jag gå ut i stallet och ta mer fuchsiasticklingar. Ha det gott/Monne

haspet sa...

Tack för den Digitalisbilden. Den visar verkligen att det finns hopp, att det någonstans där långt under snötäcket finns liv. Underbart! Önskar dig en fin kväll.// Peter

Katarinas trädgård sa...

Tö här med i dag, hurra!!!! /Katarina

Marina sa...

Här töar det också idag och fy så blött och halt det är. Inte fint alls nu.

Det lär säkert bli kallt ett par omgångar till innan vi får vår men det går ditåt i alla fall.

Kram!

Gunilla sa...

Nämän vad fuskigt vi har minus 15 idag så vi får allt vänta på första vårkänslorna.

Ha en fin helg
Gunilla

Britt sa...

I dag har det snöat och regnat omvaranat. Nu vill jag inte ha mer snö//Britt

karina sa...

Hejsan1
Här känns våren av genom att snömassorna far iväg från taken. Tänk en sån skillnad från andra vintrar då man kunnat njuta av julrosorna vid den här tiden. Ha det gott, karina.

Anita sa...

Det är vårkänslor över dina bilder. Här har det också börjat töa. Jättelika istappar hänger från alla tak så man får se upp (i dubbel bemärkelse).

Att sanda känns förnuftigt för vi vet ju att det kommer att frysa på igen. Hur mycket vi än längtar till våren så är vi ännu bara i början av vintern.

Ha en skön fortsatt helg. Några steg närmare våren!

/Anita

Lisa sa...

Ja här regnar det för fullt idag och halt som attan blev det. Vad härligt med digitalisrosetten som sticker fram, hoppfullt ! Tack för din hälsning, kul att du gillade min hemsida oxå! Ha en skön lördagskväll!
Lisa/Lisas trädgård

Mia sa...

Dina bilder får det verkligen att kännas som att våren är runt hörnet. Här utanför lavar snön ner, blir nog ett riktigt träningspass imorgon..

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vaaaad härligt att se att det verkar gå åt rätt håll någon stans...... Helt underbart uppfriskande bilder!!!! Hos mig finns inte några vårtendenser i sikte..... annat än inomhus då..... ;-)

Kram Charlotte

kullervilla sa...

Vackra bilder som ger hopp om våren...
kullervilla

Anonym sa...

Idag kan jag berätta att det är tö här hos oss också, första plusgraderna under hela vintern! Och vi som borde skotta ett av taken... och Gubben med sitt onda knä... hjälp!!

Kram Eva-Mari

Anonym sa...

Plusgrader i stor del av landet, ser jag, även här i Södra Norrlands kustband.
Vi har även sol!

Moa sa...

Dropp dropp dropp säger det ute och det är isande halt överallt ute, halkade hem några mil i natt med bilen efter en trevlig kväll hos goda vänner.. men idag ska jag nog hålla mig inne o hoppas på att sand o saltbilen kommer snart. Och vi får nog göra något åt vårt härhemma oxå förresten för jag vill ju inte att mina besökare senare ska halka.. men vi går mot ljusare tider som du säger och det gör att man tar sånt här med jämnmod.. =) Ha en härlig söndag/Moa

Lotta sa...

Det låter härligt om takdroppet här också... känns bra att nedräkningen kan börja också, även om man måste starta på sådär 100 dagar innan våren är här på allvar.
Ha en fin vecka