måndag 4 oktober 2010

Vägrar ge upp


Sommaren vägrar ge upp. Trots att vi är inne i oktober blommar vissa saker som allra bäst just nu. Som min stamros - så full med blommor att den höll på att brytas (= blev fina buketter). Härligt!



Ringblommorna var enormt sena i starten men nu - nu blommar de som galna!



Den här rosen skulle man kunna dekorerat födelsedagstårtan med, om det inte vore för att födelsedagen inföll för flera månader sen förstås (typ mitt i sommaren då inga rosor ville blomma).
Idag är det även sommarhimmel ute, men det blåser lite kallt för att det ska kännas sommar på riktigt. Fast de har ju talat om Brittsommar på tv-vädret, så vem vet. Kanske växterna har mer känsla för detta än jag.
Eva
PS. Russinen har jag gjort i en torkapparat som jag fick låna av en väninna. Det tog flera dagar, så jag tror inte ugnen är ett bra alternativ, även om man kanske kan testa om man har varmluftsugn. Temperaturen ska dock hållas låg för att man inte ska förstöra vitaminer och sånt.

13 kommentarer:

Gela sa...

Hej vilka härliga bilder. Russin det skulle va nåt det. Just nu klurar jag på vad jag skall göra med mina gröna tomater. Mailar dig om boken och kalender vill gärna ha dom.
Ha en fin dag/Gela

Merja sa...

Brittsommar väder låter skönt innan kalla vintern:) Passar bra när jag försöker rensa inför vintern. En och annan ros blommar även här.

Krokus sa...

Som alltid när man kikar in hos dig är allt bara underbart fint. Har en liknande utsikt med ljusrosa rosor och jätteverbena från altanen. Vackert! :)

Kram,
Anna-Karin

gittan sa...

Trädgården verkar inte ha förstått att hösten är här. Men det gör ju inget, vi njuter så länge det varar! Min vita buskros 'Iceberg' blommar också rikligt fortfarande och har massor av knoppar. Vi kommer nog att flytta in den i växthuset till nästa helg så kan vi förhoppningsvis fortsätta njuta länge än - det har sina fördelar med krukodling =)
Kram gittan

Madame C sa...

Tack för russintipset. Måste provas nästa år:)

Ja, jag tänkte samma sak när jag var ute i trädgården i helgen. Otroligt vad mycket som blommar fortfarande.
Påminnelse om vikten av att fotografera mycket vid den här tiden.

Ha det gott,
Charlotta

Alen Trädgård sa...

Underbara bilder, här är en salig blandning nu i trädgården. Helt nervissnade växter blandade med blommande rosor och perenner;) Ha det gott/Monne

Marina sa...

Även här blommar en hel del. Såg det idag när jag varit ute en del.

Det är så fint om rosorna blommar när det blir frost. Blir så vackra med frostiga kanter då.

Kram!

Maleviks Rosenträdgård sa...

ROSOR e inte så dumt :)
Hoppas allt e väl i Brittsommaren :)
Håkan

Inger sa...

Nu är det varmare hos oss igen, men sommaren har nog gått...

Fru C sa...

Den rosenknoppen.....på min tårta idag, det hade varit perfekt!!

Claramaja sa...

Ja även här hoppas man att sommaren fortsätter att vägra ge upp, massor av knoppar på olika rosor som annars inte hinner slå ut.
Tack för Trädgårdkalendern, kanonfin. Får jag stoor använding av. å så fina vykort tack, tack

Ruben sa...

Rosen ser verkligen ut som marsipanrosorna man ser på tårtor. Fast oändligt mycket vackrare, förstås!! Här blommar också ringblommorna som aldrig förr i sommar.
Ha det gott!
/Ruben

Sophia Callmer sa...

Ja det är helt fantastiskt med allt som blommar fortfarande, så vackert och lite overkligt nästan när annat vissanr och gulnar.
ha dety gott!