tisdag 12 oktober 2010

Oktobers överflöd


Oktober är min lyckomånad. Kanske för att jag fått två söner just i oktober, den ena för exakt 18 år sedan idag. (Grattis Henrik!) För att fira blir det buketter på bloggen idag. Den första här ovan är färgsprakande med kärleksört, ringblommor, tagetes, luktärter och krasse.Tycker ni färgerna krockar eller bara är fina kontraster? Jag blir i alla fall glad!


Denna bukett är lite mer lågmäld även om det är mycket färg i dahlian. Övriga blommor är en vit ros ('Iceberg' tror jag) samt jätteverbena och luktärtor (igen!).


Rosorna är från min stamros och det stod 'Schnewittchen' på etiketten, men jag lutar mot 'Iceberg' ändå faktiskt.
Kommentera gärna vilken bukett ni gillar bäst! Och kom inte och säg att det är något fel på oktober - de senaste dagarna har varit helt underbara med sol och härliga höstfärger - ännu ingen frost här faktiskt.
Eva

23 kommentarer:

gittan sa...

Är det inte samma ros 'Schnwittchen' och 'Iceberg'? Det har jag för mig att de sa när vi köpte 'Iceberg'... men som sagt jag kan inte mycket om rosor / gittan

Sylvia sa...

För något år sedan skulle jag tveklöst sagt att den lågmälda buketten är vackrast, men nu vet jag faktisk inte! Jag blir också glad av färgerna i den första buketten (särskilt då Linné-tagetesen, hihi!) och den passar så bra just denna årstid när naturen lyser av färger!
Grattis, Henrik!

Alen Trädgård sa...

Underbara buketter Eva, jag gillade den med tagetes och kärleksört bäst för den blev man verkligen glad av:)) Idag har det varit ett alldeles underbart väder så än så länge är det inget fel på oktober. Hälsa o gratta Henrik (det heter min son också)Ha det gott/Monne

gunsan sa...

Älskar den med vita rosor och dahlian.Luktärten är så fin i färgen.Snyggt.

Anna sa...

Jag gillar den första buketten mest. Färgsprakande och höstig! Den funkar just eftersom det är en höstbukett. Att kombinera samma färger om försommaren skulle av någon anledning kännas helt fel, men om hösten passar de tillsammans. Kanske för att jag brukar kombinera ungefär samma färger i årets sista buketter från mina föräldrars trädgård. Enstaka solbrudar och rudbeckior blommar fortfarande. Kärleksörten som knappt synts i rabatterna tidigare riktigt lyser, och visst går det att hitta en och annan rosa höstflox... En kvist med vinteräpplen och några rodnande pionblad så är min typiska höstbukett komplett.

Lenas trädgård sa...

Jag håller på den andra buketten! Det är mina färger. Ljuvlig! Men den första är så läcker i sina färger, häftig!
Ja, jag kan hålla med om att oktober ännu visar sig från sin bästa sida, här är också underbart väder nu. Men för min del kan tiden nu fram till jul och efter nyår gå fort! Jag längtar redan efter våren! Tala om att leva i nuet...har lite svårt för det denna tiden - i alla fall då dis o dimma dyker upp i nov/dec!
Ha det gott i solen!
Lena

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Härliga buketter. Jag håller med Anna - den färgsprakande känns som ett måste nu på hösten. På mitt bord står just nu en búkett med chokladblomma, brunaprikos ringblomma, lavendel och majbräken.
Grattis till din Henrik!
//Anna-Karin

Nora sa...

Jag gillade den första buketten! Härliga färger som man blir glad av.....och visst är det underbart att det fortfarande finns sånt som blommar så man kan göra buketter även om vi är mitt i oktober?

Sussi / Sussinghurst sa...

Min favorit er den orange, rigtige høstfarver - det er lige så den lyser, dejligt!

Inger sa...

Oktober har så här långt varit toppenfin. Buketten i mer dämpad färgskala gillar jag allra mest.
Ha det gott!

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Jag är en "kall typ" och gillar den andra buketten bäst. Det är inget fel på oktober om den är så här fin. Det är inget fel på gult & orange heller, men det är inte mina favoriter. Som "terapi" ska jag sätta ringblommor och krasse nästa år.
Kram

Tant Grön sa...

Den där glödande buketten, den är ju själva höstsolen i koncentrat!

Men nummer två är ju också helt ljuvlig.
Måste man bestämma sig?!

Madame C sa...

Nummer två uppifrån blev min favorit! Vet inte varför, men något med färger och former passade mitt öga:)
De två nedersta är ljuvligt romantiska och jag ser att du kan sniffa ett tag till på luktärter. Härligt!

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Eva!
Härliga buketter! Gillar mycket färg och kontrast.
'Iceberg' har tre namn - de andra är 'Schneewittchen' och 'Fee des Neiges'.
Ha det så bra.
Kram Ingrid

Fru C sa...

Jag äälskar båda för vem kan motstå en bukett i oktober.

AnnA sa...

Hej Eva!
Härliga färgrika buketter du visar, och man får passa på innan frosten kniper härligheten. Jo, det är säkerligen en Icebergros. Det är ofta att man märker upp den modernare vita rosen Iceberg med namnet Schneewitchen, som är en äldre mer småblommig buskros.
Ha en skön vecka!
Och du, tänk vad de växer de små...Mamorna däremot de är fortfarande unga..
Kram!
AnnA

Anonym sa...

Tror som Gittan att det är samma sorts rosor.
Bukett no 3 är oslagbar, Eva.

Oktober, nja???

Spirande grönt - sa...

Din lågmälda bukett tycker jag var jättefin. Gillar särskilt kombon verbena och ljusrosa luktärt.

Finns ju två olika rosor med namnet 'Schneewittchen'. En i Floribunda-gruppen (syn. 'Iceberg')och en i Polyantha-gruppen. "Lilla" 'Schneewittchen var nominerad till årets ros i år (http://www.rosensdag.se/nomineradtillaretsros.aspx?rosid=7&rosopen=yes)Håller med dig om att det ser ut som 'Iceberg'varianten

Ha en härlig oktoberkväll,

Rebecca

billan sa...

Var bukett har sin tid.....
För mig är oktober en ganska svårmodig månad och det gör att den färgsprakande buketen blir min favorit idag. Den får mig bli varm och glad i hjärtat:)
Kalendern har kommit, precis som den förra är den jättefin.
Tack för vykorten och njut av din lyckomånad!

Trädgårdsdrömmar sa...

Underbara buketter, att det finns så mycket fint nu att plocka i trädgården nu!!!
Jag gillar nr 2 bäst om jag skulle ha den, men färgerna i nr 1 symboliserar oktober bäst.
Ha det gott
Carina

TYRA sa...

Tänkt att höstbuketterna är så fiiina, färgerna blir mer sammanstämda tycker jag, Vackert Eva.
Ja, nu gäller det att njuta, oktober har ju varit enastående vacker och fin i år tycker jag.

Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN

Cilla sa...

Åh, vilka vackra buketter. Oktober får gärna fortsätta var en härligt solig månad. Då håller jag med om att den är en av årets bästa.

Nu längtar jag efter min kalender. Tack för att du skickar den ;-)

Cilla♥ ( Cecilia Sjöstrand)

Anonym sa...

Jag älskar blandbuketter. Tänker på min mormor som alltid gjorde såna... hon tog allt och blandade friskt. Sen stack hon i ett par kvistar Åbrodd... och tänk, det gör jag också!

Trevlig hösthelg.
Kram Eva-Mari