tisdag 19 oktober 2010

Sista rycketTrädgården drar en sista suck. Nu är hösten här på allvar. Första frosten kom tidigt i år (genomsnitt för första frost där jag bor är 1/12), men jag är rätt nöjd med hostan i gula höstkläder. Denna tid till detta liksom.Vissa sommarblommor tog stryk av kylan, men den här krukan som står i skydd under körsbärsträdet vägrar ge upp helt. Lobelior och nejlikor är tuffare än man tror!Själv har jag varit lite duktig och åtminstone fått flyttat en buxbomshäck och grävt gräskanter. Det känns som att ha fått en ny rabatt trots att förändringarna inte är så stora.Amaryllislökarna som jag grävde ner i våras hade jag sånär glömt bort, men hann ta upp och in före frosten. Nu får de vila i källaren ett tag innan de ska få ny jord och nya krukor. Snart dags att köpa årets amaryllis-lökar förresten... Oj vad det går fort.
Ha en go vecka,
Eva

8 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Vad duktig du är och vad fint det blev!
Själv har jag tröttnat för säsongen, det enda som jag dock måste göra är att räfsa bort alla löv och barr (det är en jättestor lärk vid tomtgränsen på baksidan). Fast det väntar jag med tills allt kommit ned!

Madame C sa...

Åh, så härligt skånskt med buxbomshäck! Underbart!

Elin sa...

Tjusig hosta! Frosten härjar fritt i stockholm nu. Och helt överraskande står pak choien pall i min trädgård. Sist jag kollade hade den fortfarande morgonfrost på vissa blad, men såg ändå grön och glad ut. Vilken kämpe!

Ninne sa...

Skönt at glädjas åt det som blev gjort.särskilt när det blivit sp fint. nu är det innesysslorna som kan få glädja oss. Precis som du sa -Hög tid för Amaryllis
Kram Ninne

gittan sa...

Visst var frosten ovanligt tidig hos oss i år! Hos mig hann Katsuran bara börja skifta färg.. för att dagen därpå vara helt naken. Lite lurad på dess sprakande gula höstfärg kände jag mig men det finns ju fortfarande mycket kvar att njuta av. Amaryllisarna var redan på plats som snittblommor i Köpenhamn igår och hade det inte varit för att vi inte skulle hem på många timmar än hade jag definitivt köpt ett fång. Får kanske lta fram fjorårsknölarna jag också =)

Charlotte sa...

Menar att du att frosten brukar dröja ända tills december...otroligt!!! Ja, då förstår jag att den kom tidigt i år.... Att ha fixat gräskanterna känns alltid så bra... Aha... klart man ska gräva ner amaryllisarna... Det har jag aldrig gjort, är förresten inte alls bra på att spara dom överhuvudtaget. Fast i år gjorde jag det, och jag har antagligen gjort alla fel man kan göra för just nu har jag i alla fall en stor vit högblommande amaryllis i växthuset... Får ju lite julkänslor varje gång jag går in där... så det kan gå ;-)

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Vita amaryllis till jul är ett MÅSTE! Jag köper alltid några röda amaryllis också, till min ängla-mammas ära den 23 december. Nu är det tre år sen hon försvann från jorden. Jag saknar henne.
Kram

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Visst är växternas "förfall" på hösten också vackert på sitt sätt.
Buxbomhäck är bara sååå fint!
Amaryllis har jag inte haft en tanke på än, men det är ju faktiskt snart dags - vad tiden går.
Ha det gott. /Ingela