onsdag 2 maj 2012

Utspring

Det är inte bara studenter som springer ut, nej nu kan vi njuta av alla vackra bladutspring. Vad sägs om kastanjerodgersians, Rodgersia aesculifolia, tjusiga blad? Jag tycker de är extra fina tillsammans med de gula darwintulpanerna som stod här redan när jag flyttade in.

En annan snygg uppstickare är fotblad, Podophyllum peltatum, närmast urtidslik! Här tillsammans med ett gäng kungsängsliljor, Frittilaria meleagris.
Ha en underbar vecka,
Eva

13 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så fint! Jag gillar också utspring - när det gäller växter. Har ett parasollblad som också är speciellt när det kommer upp och vecklar ut sig. Från ingenting till en stor parabol!

Kram

♥ Hannele på Hisingen sa...

Kungsängsliljorna trivs på vårt berg :)

Lalique sa...

nice to visit here

greetings

http://laracroft3.skynetblogs.be http://lunatic.skynetblogs.be

Alen Trädgård sa...

Håller med dig, här är det också en fasligt massa utspring:)) Underbar bild av kastanjerodgersian;) Ha det gott/Monne

Susie på Stjärnarve sa...

En sådan rodgersia hade jag i Stockholm där en planta blev enormt stor, ungefär 2m x 2m. Men där hade vi fet fuktig lerjord - den gamla sjöbotten utanför Älvsjö Mässan - så när jag grävde upp en bit och tog med mig hit så trivdes den tyvärr inte alls!

ANKAN sa...

Hej!

Det är ju en sån härlig tid nu. Mina kungsängsliljor har inte kommit fullt så långt som dina men knopparna är redo för att snart slå ut.

Hos mig våras det för tävling! Välkommen att delta!

Ha det gott och kram

ANKAN

Stein sa...

Hei Eva.
Fine fargekombinasjoner på det første bildet :-)
Jeg ser våren har kommet lenger hos deg enn i min hage. Der står fortsatt tulipanene i knopp. Men nå har både magnolia, sanguinaria og mange andre begynt å blomstre, så jeg er lykkelig våryr- så får jeg heller nyte tulipanblomstringen når de finner det for godt å vise sine fargete kjoler :-)
Ha en riktig fin dag!

Helén sa...

kastanjerodgersians tillsammans med de gula tulpanerna är ju optimalt...så vackert.//helen

Veronica sa...

Underbara utspring! Visst är det häftigt :)

//Veronica

Törnrosa sa...

Både rodgersians och fotbladets bladverk är så maffigt och läckert. Riktiga utropstecken i planteringar.
Hej från Törnrosa

Törnrosa sa...

Åh, skulle ha sagt också att dina foton är jättefina. Gula tulpaner, inte mina favoriter, men tillsammans med den bronsfärgade rodgersian - mmm. Och bilden med kungsängsliljorna och fotbladstoppen är också så härlig.
Törnrosa, igen.

Anna-Maria sa...

Mmmmm vad fint!

Moa sa...

Men!! jag har ju både rodgersia och små gula tulpaner.. fast inte ihop som du.. kanske ska jag flytta dem så de gifter sig så där fint som dina. Men mina rodgersia har inte kommit upp än, de är som ludna stora kullar än så länge men de kommer med sitt utspring när som helst.. *ler*.. gillar ordet ihop med blommor.. Ha det gott/Moa