söndag 6 maj 2012

Pioner och annat kul

Idag är det nässlor för hela slanten, men till nästa lördag den 12 maj skiftar jag fokus från ogräs till kultiverade växter.
Då deltar jag i en trädgårdsfrukost hos Fredrik Hansson på Furutorps trädgård och landskap utanför Ängelholm. Vi kommer bland annat att prata om pioner och Fredrik har extra bra pris på pionplantor för alla som deltar. Givetvis finns min Pionbok också på plats. Frukosten börjar kl 9 och det finns bara plats för 14 personer, så boka så snart du vet om du kan komma. För frukost och träff betalar du bara 75 kronor, som hittat om du frågar mig! Välkommen!

Till alla som gillar pioner kan jag redan här ge rådet att vattna pionerna nu! Åtminstone hos mig är det väldigt torrt i marken efter mycket värme, sol och vind. Om plantorna torkar ut för hårt nu kan de ha svårt att utveckla sina knoppar när det är dags att blomma om en månad eller så. Då undrar man varför och det är för sent att göra något åt den torra våren. En enda rejäl rotblöta kan räcka!
(På bilderna är det svavelpion och doftpion 'Christina'.)
Ha en skön söndag - gärna hos oss på Nässlans dag i Södåkra kl 13-16.
Eva

13 kommentarer:

Vivi sa...

Pioner er kjempe flott! Jeg er veldig spent på mine i år, for nå kommer de så det suser!

Ønsker deg en fin søndag.

Vårt röda hus sa...

Tack för vattningstipset... ska genast ut och ge dom en rotblöta!

Söndagskram Eva-Mari

Katarina sa...

Tack för tipset - det får bli till att ta fram vattenslangen i kväll.

Carinas Trädgård sa...

Vilka fina bilder. Ska titta vidare hos dig verkar spännande.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Låter mysigt med en trädgårdsfrukost, hoppas det blir riktigt trevligt!
Vattna pionerna... Det känns ju som att det har regnat ganska mycket här men trots det är det faktiskt torrt i jorden, så jag får nog följa ditt råd.
Roligt att se dina "Purissima"-tulpaner i förra inlägget. Jag satte såna för första gången i höstas och nu när de blommar tyckter jag inte alls att de liknar bilden på förpackningen. Undrade så smått om det blivit någon miss, men mina ser ut som dina "Purissima" så det var ju skönt :-)
Ha det gott. /Ingela

Hannele på Hisingen sa...

jag som trodde att sniglar inte gillar pioner :(

Frøken Solhat sa...

....elsker simpelthen pæoner - tror jeg vil følge dit råd og flytte vandsprederen fra mit nysåede græs til pæonbedet - for der er i sandhed tørt :0)

Knus Dorthe

Katarinas trädgård sa...

Hej Eva!
Jag har för mig att du i höstas skrev om ett försök att bekämpa buxbomssvampen i Norrviken, har du hört hur det har gått?
Ha det bra!
Hälsningar
Katarina

Tant Grön sa...

Tack för vattningstipset, det ska jag genast följa. Attans att jag inte såg det innan jag lämnade min trädgård i Skåne imorse. Det kan faktiskt vara förklaringen till att pionerna där, som ser så lovande ut i maj, brukar få väldigt magert med blommor.Man får väl hoppas på några rejäla mycket lokala regnskurar där då istället.

Ingmarie We sa...

Pioner är det underbaraste jag vet och jag har din fina bok Eva. Så bra att du påminner, skall ta fram vattenslangen idag. Här är bra torrt också.

Anja sa...

Tack för det goda rådet Eva!/Anja

Växthusmadam sa...

Tack för tipset, det hade jag ingen aning om!
Växthusmadam

karina sa...

Hejsan!
Tack för det tipset och mina ska få sig en rejäl rotblöta, för jag vill ha en maffig blomning. Ha det gott, Karina.