söndag 13 maj 2012

April mitt i maj

 Denna helg har vädret varit upp och ner, ja snarare aprilväder än majväder. Lördagen drog förbi med regn och storm men som tur var hade Fredrik på Furutorps trädgård laddat med god frukost och eld i brasan, så det blev en fin start på dagen trots allt. Söndagen väckte oss med sol och värme (nåja, en aning i alla fall). Växterna klarade sig relativt bra från både blåst och regn. En favorit i trädgården just nu är den lite ovanligare fingertandroten, Cardamine pentaphyllos.
 Ja, svavelpionerna, Paeonia mlokosewitschi, går inte heller av för hackor. Min "gamla" planta har tre svullna knoppar, men även en av mina tre frösådda plantor visar knopp. Dessutom har jag någon fådd planta. Men den som väntar på något gott!
 Måste bara få visa ännu en bild av mina fantastiska tulpaner. Detta är 'Purisimma' och 'Apricot Beuty' samt några knoppar av 'Black Hero'. Randen på 'Purisimma' ska ju egentligen inte vara där, men visst är det snyggt.
Har äntligen hängt ut min drömfångare/mobil som jag fick i julklapp av en god vän. Den är gjord av en annan vän, Yvonne, som är mycket kreativ och en hejare på allt som har med textil att göra.
Ha en skön vecka!
Eva

8 kommentarer:

Tant Grön sa...

Så fantastiskt vackert med vita löjtnantshjärtan och vita tulpaner! Purissima är verkligen en bra tulpan. Jag planterade tjugo stycken för några år sedan och nu har jag nog femtio.
Och visst är pionknoppar nästan lika fint som utslagna blommor!

Blomkärringen sa...

Ja vädret är verkligen upp och ner, springer in och ut med mina tomat och chiliplantor (längtar efter växthus) Men så fort solen skiner blir man glad igen. Så spännande med knopp på frösådd pion, jag får hålla tummarna för att den blir riktigt fin.
Ha det gott!

Alen Trädgård sa...

Helt otroligt, fullständigt fantastiskt, totalt underbara tulpaner:) Ha det gott/Monne

Märit i Mariehem sa...

Vilken fin tulpanbädd! Roligt att de förökat sig så!

Köpte på Alnarp i höstas, en frösådd svavelpion i det stadiet - väntar också på att få se de utslagna blommorna snart. Troligen inte så svavelgula utan mera åt rosahållet, skulle jag gissa!

Helén sa...

Här är det oxå blä väder....eller rent ut sagt "skit väder". Storm o regn o jag håller mig inomhus. Härliga bilder du visar, verkar vara lite varmare hos dig iallafall:)//helen

Vårt röda hus sa...

Purissima står på min höstlista! Har sett den hos flera bloggar. I år har alla mina narcisser svikit mej, vad det nu beror på? Men Angelique-tulpanerna ska till att slå ut i alla fall!

Kram Eva-Mari

Tant Otteskrufv sa...

Härlig drömfångare! I den kan många trädgårdsdrömmar "trassla in sig" och stanna till dess de blir förverkligade.

Moa sa...

Å så vackra tulpaner.. mitt tulpanland.. är ett minne blott, de två vintrar som var tog bort 80% av de små lökarna.. så det är väl bara o köpa nytt men då kan jag ju testa nya sorter och det ärkul.. Drömmfångaren var läcker.. nåt att pyssla med regniga dagar tycker jag.. ska klura på något här hemma! Ha det gott o kram/Moa