lördag 5 maj 2012

Tulpanomanins biverkningar


 I höstas blev jag tulpangalen - kanske fick jag ett släng av tulpanomani helt enkelt - och grävde ner flera hundra lökar i min trädgård. Nu har de börjat blomma. Här 'Apricot Beauty' i en rugge vid dammen.
På en lång rad längs växthuset skiner 'Purissima' som ännu så länge har ett stråk av crèmegult i sig (de blir vitare när de kommer lite längre). Passar perfekt i min blå-vita rabatt mot de antracitgrå växthusprofilerna. Och snart kommer löjtnantshjärtat att göra dem sällskap (samt några 'Black Hero' och 'Spring Green').
Men jag har också en lång rad gamla tulpaner som kommer upp år efter år i mina rabatter. Ibland irriterar det mig att det blir gult, rött och orange utan att jag vill det, men andra år så kan jag stå ut med färgfesten. Faktiskt har de gamla Darwin-hybriderna fått sällskap av ännu mera rött i år. När de slår ut kanske det blir bättre. Medan enstaka röda prickar kan irritera så blir en matta av rött liksom en massverkan som man inte kan motstå. Ett stopptecken helt enkelt. Nåja, vi får se vad jag tycker när vi är där.
Ha en skön helg, och ni som bor i närheten - missa inte Nässlans dag på söndag kl 13-16 i Södåkra (skyltat från väg 112 utanför Jonstorp).
Eva

8 kommentarer:

Zinnia sa...

Om tulpanerna får vara ifred. I år är det första året jag fått påhälsning av rådjur. Så är de helt underbara. Ifjol föll jag rör strimmiga Rembrantd tulpaner. Jag önskar dig en trevlig helg! Zinnia

♥ Hannele på Hisingen sa...

Helt underbart!

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Duktiga Eva
hihi,,,snacka om biverkningar :) helt underbart.....tänk om du får rosenmania snart med?? :)
å missa nu inte...

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Jord under naglarna sa...

Tulpangalen kanske, men det är ju himla snyggt!

Jag har bara ett fåtal. Här uppe blommar de så sent, det är mer altt på en gång och allt blommar i juni.

Merja sa...

Vilken lyx att få frossa i många tulpan ruggar:)
Ha en skön trädgårdshelg!

Sussi.Sussinghurst sa...

ja ak, de røde røde tulipaner - både til glæde og ærgrelse. Jeg vil prøve at blande mine meget røde Apeldoorn op med tulipaner i andre røde farver, og se om det bliver bedre.... godt at have nogen planer :-)

Alen Trädgård sa...

Åh , så vackert det ser ut:) Mina som jag vann av dig i höstas blommar så fint nu:) TACK!!! Ha det gott/Monne

Anna-Maria sa...

Värre manier kan man drabbas av! Det ser så fint ut,längtar efter att se mina...