söndag 31 juli 2011

Två blommor och en pryl

Dagens bilder: En storfavorit i min augustirabatt är montbretia, Crocosmia x crocosmiiflora. Vackrast är blommorna så här när de precis börjat slå ut. Och väldigt snygga ihop med klockagapanthusen som växer i samma rabatt kan jag lova. Fin färgkombination!

 Om jag minns rätt köpte jag den här oreganon, Origanum rotundifolium, på Beth Chattos plantskola för många år sedan. Den är verkligen urläcker, och har oreganodoften. Tyvärr inget svenskt namn men den borde odlas mer. Vet inte hur härdig den är men har klarar -18-vintrarna här hos mig.
En snygg tekanna köpte jag på en outlet i Västergötland (gisses har redan glömt vad orten hette). Fast det är ingen tekanna, utan en vattenkanna i plast med denna form. Kunde inte motstå!
Ha det gott, nu börjar jag jobba igen. Men redan måndag förmiddag kan ni höra oss på Odla med Stadsgrönt i P1. Spännande debatt om framtidens stadsodling utlovas!
Eva

3 kommentarer:

IET sa...

Tänk den där oreganon hittar man alltid i engelska trädgårdsböcker, och aldrig i plantskolor i Sverige. Jag vet att det fanns någon postorderfirma som man kunde köpa frö ifrån för ganska länge sedan, men nu har jag inte ens letat efter den på ett tag. Så fint att du har den hos dig!
Kul kanna.
Ha det fint!

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Himla snygg oregano, tycker den påminner om cerinthe major purpurascens...den har jag inte odlat på flera år...blev genast sugen på den igen! :o)
Ha det bra, Lydia

♥ Hannele på Hisingen sa...

stilig kanna