fredag 8 juli 2011

Ny butik på landet

Igår gjorde jag en utflykt i underbara NV Skåne och hälsade på olika trädgårdsvänner - nya och gamla. Alltid lika kul! Vill särskilt tipsa om nya butiken Furutorps Trädgård & Landskap utanför Ängelholm. Här har trädgårdsdesigner Fredrik Hansson öppnat en härlig växtbutik i gammal gårdsmiljö.

Fredrik har satsat på växter som han själv tycker om: här finns fina prydnadsbuskar, rosor och perenner. Inget brett sortiment, men valt med eftertanke och därför så mycket roligare. Bland annat stora fina luktpioner som tillhör mina favoriter. Eftersom det börjar bli mitt i sommaren har han dessutom halva priset på alla sommarblommor. Själv unnade jag mig två enorma sommarljus, Gaura lindheimeri, för 45 kr styck. Har ni inte provat dem så gör det nu! Lika härliga som en annan vitblommande favorit snötörel, fast sommarljuset vill ha mer sol. Lovar bilder längre fram!

 I en del av gården finns också en butik med gamla vackra saker. En del som ska utvecklas till kommande säsong lovade Fredrik. Hittade en vas som jag föll för men inte köpte - så den finns kvar för andra finsmakare som vill slå till på en vas från Bo Fajans med ödleöron.
Här är Fredrik mitt på gården. Självklart kan han också designa din trädgård om du vill det - och välja växter. Hans firma har funnits sedan 2005, det är bara butiken som är ny. Läs mer om vägbeskrivning och öppettider på Furutorps trädgård och landskap. De finns också på Facebook för senast uppdateringar.
Över huvud taget är Ängelholm ett perfekt utflyktsmål för trädgårdsintresserade. Hedentorps plantskola, Ängelholms plantskola och Gånarps lilla gröna är bara några smultronställen som jag gärna rekommenderar. Uppe på Hallandsåsen ligger också Horsabäck med ovanliga och fina perenner. Fika i Byskolan i Gånarp eller ha med picknick till Västersjöns strand. Och stannar ni över natten så välkomnar jag er till Kullahalvön dagen därpå!
Trevlig resa!
Eva

14 kommentarer:

Karin sa...

Ser verkligen ut som ett mysigt ställe. Golvet i butiken gav mig ett tips! Mattor och betong funkar!
Kram
Karin

Katarina sa...

Tack för bra tips och välkommen inspiration. Mycket bra när den egna energin och inspirationen har tagit ledigt utan mitt medgivande! En utflykt planeras härmed.

Ha en skön helg!/Katarina

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vad kul med en ny mysig butik på landet. Ska snart till Båstad och ska på vägen ditt kika in där.
ha en underbar helg.
Hälsningar Petra B.

Christina sa...

Tack för tipset! Ser väldigt mysigt ut! Bor inte långt därifrån, men hade inte en aning.

Anna sa...

Dit kanske jag kan lura med våra helg gäster, ser härligt ut. Nog får jag väl plats med något mer från blomriket i vår trädgård:-)

Kram
Anna

Gunilla sa...

Tack för tipset! Själv var jag nyligen och köpte några fina perenner i Horsabäck. :)

Helén sa...

Älskar såna gårdsbutiker, och det gör ju susen om det finns blommor att köpa:)//helen

Ulrika - Timjan och pioner sa...

Å det ser ju alldeles ljuvligt ut!

Inger sa...

Aj, den missade jag, men såg mycket annat fint istället.
Ha en skön helg!

Katarinas trädgård sa...

Tack för tipsen, jag gick just och funderade på en utflykt norrut! /Katarina

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Eva
Vilket underbart ställe :)
Hoppas allt e väl,,,,,,,,här ösregnar det.......det är farligt att önska :(
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oj så många bra tips! De här tänker jag faktiskt spara på. Ska ner till skåne en vecka i augusti på semester. Undrar hur många av dessa jag övertala mina vänner att följa med på... ;)
Tack! Och kram!

Cilla sa...

Får ge mig dit på en utflykt. Ser trevligt ut!

Cilla♥

Blomkärringen sa...

Låter som ett spännande tips på utflyktsmål om man kommer i närheten i sommar (:D Alltid roligt med små butiker och plantställen.

Tack för tipset!