söndag 17 juli 2011

Dagliljor får det bli

 Nu är det många som visar sina fina dagliljor på bloggarna. Jag känner att jag måste ha fler, för de blommar som bäst nu när mycket annat i rabatterna har blommat över eller bara står i knopp - perfekt för att fylla ut mellantiden med helt enkelt. Själv har jag tre olika (eller fyra men en blommade inte idag när jag var ute med kameran). Be mig inte om namnen för lapparna ligger långt ner i någon låda nånstans. Denna crèmevita köpte jag i fjol och den är fin, men lite för gul i ett visst ljus för platsen där den står. Vet vart jag ska flytta den i höst, så blir det perfekt.

Denna är jag kluven till. Den skulle vara rosa, men det är en svår rosa färg, nästan lite tegelrosa (om man nu kan säga så). Tur att inget annat blommar i rabatten nu, mot grönt är ju allt fint. Tycker i alla fall om den nätta formen.
 Detta är min favorit, av dem jag har. Den är 150 cm hög med halvfyllda blommor
och randiga blad. Jo, det är för höjden och bladen jag tycker om den. Den orange blomfärgen är svår, men piggar ju upp och som sagt, den blommar i rätt tid så att den inte krockar med den laxrosa vallmon eller de rosa rosorna. Är det någon som har tips på fler höga stolta dagliljor av samma typ, men med lättare färg? (Bladen behöver inte vara randiga.)
Ha det gott!
Eva

11 kommentarer:

Helén sa...

Superfina dagliljor, den rosa är ju kamp snygg! Mvh helen

gittan sa...

Hihi, jag måster ju le för hos mig är den oranga perfekt i färgen men så har jag ju heller inga rosa blommor i mina rabatter =) Dagliljor kan du ju få i en oändlig massa varianter, svårt att tipsa för det beror ju på vilka färger som passar in hemma hos dig. Ha en fortsatt fin kväll / Kram gittan

Merja sa...

Väldigt fina dagliljor du har! Så kul med en med randiga blad:)
Ha det gott!

Madde sa...

Jag har av lika delar slump och vår treårings obändiga vilja en kruka med rosa (cerise) pelargon och orange tagetes på kökstrappan. Skitfult tänkte jag först, men nu är det faktiskt favoriten. Så otippat men hjälp vad den piggar upp! :D

Dina dagliljor var ju jättefina allihop, var och en på sitt sätt. Tack för tipset, för det är ju som du säger ganska glest mellan blommorna just nu.

Blomkärringen sa...

Det är härligt med dagliljor, var hos Annette på Boängs grill och gräv förra året och hade hela bilen full av ljuva dagliljor och några till ska hämtas i Marum. Vackra dagliljor du visar och kanonfint med randiga blad, skulle sitta fint... Nej, nej... måste tänka om, inga fler gropar till dagliljor innan dessa är planterade (:D Kolla m Karin eller Anette, de kan säkert ha riktigt höga) Tack för titten!

Inger sa...

Den tegelrosa har jag också, eller en liknande, ovanlig färg kan man säga. Min övriga dagliljor är gula, färgen är väl stark. Aldrig är man nöjd...
Ha det bra!

Marina sa...

Randiga blad? Har jag aldrig sett på en daglilja.

Ha det bra.
Kram!

Vårt röda hus sa...

Här kommer en hälsning från en bloggvän som lyckats med det osannolika. Jag har lyckats med det som inte borde gå, nämligen raderat min blogg!! Jag skulle ju bara radera ett oönskat g-mailkonto... jag tror ju alltid att jag KAN KLARA ALLT SJÄLV!! Denna gång gick det inte... bloggen försvann och går inte att få tillbaka. Vore jag inte gråhårig redan hade jag blivit det nu. Suck!

Har nu öppnat en ny blogg, Vårt röda hus, http://vartrodahus.blogspot.com

Hoppas du hittar till mig igen!

Kram Eva-Mari

Monica sa...

oh så hög daglilja och med randiga blad , det har jag inte sett, men det hae varit fint med lite högt. Mina blommar med dag för dag nu och det är härligt ,,fast det blommar massa annat med så dem kunde vara lite högre.

ha en go vecka kram Monica

Karin sa...

Ska också skaffa flera för nu är de som vackrast. Har enbart en gammal sort som fanns här.
Karin

Lisa sa...

Den höga randiga var en goding men jag gillade den tegelrosa oxå ! Jag har en randig lägre sort som inte har blommat än, vet ej färg. Men bladen är så fräckt randiga, halva bladet är grönt och halva vitt. När jag köpte den stod det Hemerocallis sp. på, säger ju inte så mycket.
Hoppas du har en skön semester !
Lisa/Lisas trädgård