fredag 1 juli 2011

Försommarens sista ikväll!

Ikväll kl 21.30 är det dags för sista programmet av Trädgårdsfredag i SVT innan sommaruppehållet. Det blir en del tillbakablickar och John tvingas erkänna ett litet misstag.
Trailern inför programmet ser ni här.

Här är en bild som visar hur det såg ut efter planteringen bland ormbunkarna. Vem kunde tro att strutbräken kunde växa sig nästan manshög? Att den blir stor visste vi, men sååå stor! Häftigt! Programmet är tillbaka i augusti, när skolorna börjat igen. Är det något särskilt ni vill se Pernilla, John och Tareq göra då så skriv en kommentar. Planeringen inför de kommande åtta progrmamet är nämligen i full gång här hemma vid mitt skrivbord.
Allt gott!
Eva

20 kommentarer:

Iréne JB sa...

Har inga speciella önskemål, ser redan fram emot att se Tareq sitta och dricka kaffe i höst igen :)
Ser naturligtvis fram emot att se alla projekt i trädgården också.

Rebecca sa...

Skulle nog bli glad om det handlade mer om att odla grönsaker, en hel säsong med grönsaksodling,underbart. Fast det är jag nog ensam om.

stallnilsen sa...

Lykke til med nytt program til høsten, ha en fin helg, hilsen Lisbeth :)

Blomkärringen sa...

Jag blir så glad av Trädgårdsfredag, mysigt,inspiration (trädgård och mat) och humoristiskt med en varm stämning.
Det borde verkligen vara en timme i stället för att kunna fördjupa sig i lite olika växter och gärna grönsaksodling. Men programmets längd kan du säkert inte göra något åt själv (:D Hoppas att de som bestämmer programtiden förstår hur populärt det är (är väl en penga fråga kan jag tro)
Ser fram mot höstsäsongen.

Gunilla sa...

Hoppas jag får tillfälle att se programmet. :)

Anonym sa...

Tack för en fin säsong! Under tidigare säsonger av Trädådsfredag har jag saknat Gunnel Karlssons verklighetsförankring. Årets program har varit både vackra, varma och inspirerande blandat med kunskap. Hoppas på fortsättning!
mvh Maria Sjöblom, Nykarleby

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hmmm... det ska jag fundra på.

Eva, jag vill att du länkar dig hos mig. Länka gärna tillbaks, så att fler kan göra samma sak, så får vi en braig zonindelad blogglista såsmåningom. Det saknar jag nämligen:-)

Ha det gott, kramkram H.

Anna sa...

Jättebra säsong! Jag skulle gärna se mer av planering av trädgården.
Hur gör vi som köpt nytt hus och behöver renovera en befintlig trädgård eller planera en trädgård till ett nybygt hus! Planeringen betyder så mycket för alla kommande trädgårdsår men är svårt!

slottsträdgårdsmästaren sa...

Då ska jag titta Eva!

Alen Trädgård sa...

Tack för påminnelsen:) ska se detta i kväll och njuta och längtar redan till nästa omgång;)) Ha det gott/Monne

Helén sa...

Kommer sitta som gjuten framför tv´n ikväll, ska bli intressant att se avslutningen. Vet inte vad jag skulle vilja se...men lite gurk o tomatodling kanske. Lite tips och resultat av att korsa olika blommor vore intressant. Mvh Helen

Madde sa...

Jag skulle vilja se mer om jordförbättring och liknande. Sitter inne med en trädgård som ligger på gammal sjöbotten och har sån otrolig lerjord att det suger tag i spaden och gurglar när man gräver efter det regnat. Brukar säga att man utan vidare kan ta upp en klump och dreja av den, och det är ingen vidare överdrift.
Så ja, hur det rinns möjligheter att, iaf till viss del, förbättra sina odlingsmöjligheter i besvärliga lägen är jag intresserad av. :)

Älskar för övrigt trädgårdsfredag. Man blir liksom lite kär i alla tre och hela konceptet. <3

Monica sa...

oh har nu sett detta goa program ,,det är så bra och mysigt och de pannkakorna som de gjorde ikväll,,mmm..

Jag ser fram emot augugsti och vill då se fortsättningen rabatten framför pinnstaketet den skulle jag vilja se i alla stadier.
Följa allt de gjort i alla stadier, det är så härligt.

Tack för härliga fredagsprogram ,,håller med att de kunde vara lite längre,,men det rår du väl inte över..

Ha det gott kram Monica

Lindas trädgårdsblogg sa...

Hade lite abstinens idag efter midsommaruppehållet, hua nu blir det ännu längre uppehåll! Jättehärligt program, fast ibland tycker jag matlagningen tar lite för mycket tid av programmet ;-)

Jag vill veta mer om träd!! Presentera gärna träd som är fina flera årstider och så om hur de blir i formen när de blir stora. Det tycker jag är svårt att få en uppfattning om. Kanske man (jag!) är ute efter ett paraplyformat träd, eller en rund eller mer pelarformad. Om man vill skapa en egen skog (dvs känslan av en egen skog), fast med träd som inte blir så stora (typ 4-8 m), vilka passar då ihop? Om man tar samma eller om man vill ha lite olika.

Ett reportage om fruktträd skulle också vara fint. Det är så mycket om grundstammar och annat som man behöver känna till när man ska bestämma fruktträd. Tareq skulle kunna komma med ett och annat om smaker. Vilket är det sötaste godaste ätäpplet och vilket är det syrligaste godaste pajäpplet?

Sen skulle jag gärna se en plantering där man bara tänker höstfärg och höstprakt (med vårlökar och vårblommande marktäckare). Hur komponerar man en sån? Gärna i en slänt (precis vad jag planerar att göra...).

Ok, det var personliga önskemål eftersom det är grejer som jag har framför mig i min egen trädgård. Lycka till med planeringen av programmen!

Anonym sa...

Följ upp det där med nyckelpigorna.
Var lägger de sina ägg?
Se upp så Tareqs idérikedom inte överexploateras.
Bitte i Nyhamn

Lusthuset sa...

En liten fråga...Varför är det bästa programmen så korta...det tar slut så fort....jag bara njuuuuter och ser fram emot hösten. Ha en skön helg!

Cilla sa...

Tack till er alla för ett supertrevligt program! Skulle vilja veta mer om trädäcket. Hur det fungerar vädermässigt att måla med kaffe-lera-linolja?


Cilla♥

Anna Vattenkanna sa...

Tack för denna underbara säsong! Skulle vilja se lite mer om sten - tex en gammeldags kallmur och kullerstensbeläggning - hur man sätter en sådan...

Kram Anna Vattenkanna

Hanna C sa...

Tack för en trevlig programserie! Ser fram emot återkomsten i höst:-)
Kram Hanna

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tusen tack för alla fina kommentarer. Jag ska se vad jag kan få med i programmet.
Varma hälsningar
Eva