onsdag 26 februari 2014

Jag går i kloster


Visst är det helt underbara dagar nu! Sol och vårvärme redan i februari. Det var länge sedan (minns i fjol hur vi fick vänta till långt in i april). Strax efter snödropparna skjuter de här spjuten upp ur jorden - snöklockorna, eller klosterliljorna som de också kallas, Leucojum vernum. Så länge de är outslagna kan man nästa tro att det är snödroppar som fått fnatt.
Men när de slår ut visar de sitt rätta jag och öppnar blomsterkalkarna med små gröna duttar längst ute på varje kronblad. Bara så underbart söta. Tyvärr har de blivit så populära att de mer eller mindre utrotats från sina ursprungliga växtplatser i Turkiet så de går inte att köpa i handeln längre. Men om man vet någon som har gott om dem så be gärna om en lök eller två. 


En annan blomma som tar andan ur en så här års  och som man nästan kunde gå i kloster för - är de vita julrosorna. Så ljuva, så romantiska, så söta. Jag kan inte få nog.
Hoppas ni har det lika underbart i era trädgårdar!
Allt gott,
Eva

3 kommentarer:

Jenny Hunt sa...

helt underbara - klosterliljorna...njuter av våren och vårlökar/perenner genom er i söder! Här i Norrbotten är det fortfarande meterhög snö...tack för jättefina bilder :)!

syster yster sa...

Vilka raringar klosterliljor...är de lika lätta att odla som snödroppar?

Ellinor Häggström sa...

Jag är ruskigt svag för vita julrosor. Sååå fin bild!
Ha en härlig helg
/E