måndag 24 februari 2014

En aktiv helg

I helgen var det vår här i Höganäs. Solen sken och temperaturen kom upp i 8-9 grader - i skuggan! Gissa om jag fick vårkänslor. I lördags gick jag och Lennnart med motorsågen äntligen i kast med de träd som föll under stormarna Simone och Sven. En stor gran fyllde nästan hela tomten på skrivarstugan, men blev en nätt liten trave ved under trappan. Kändes dock i ryggen på kvällen att vi jobbat hårt och att stockarna var rejält tunga. Vi kapade också en halvt avfläkt gren på björken. Kunde varit a pice of cake om den inte suttit halvvägs upp till trädets topp. Gissa om jag var orolig när Lennart stod tre meter upp i luften med motorsågen i högsta hugg.

I söndags var det helt annat trädgårdsarbete. Då gav jag mig ut för att klippa bort bladen på julrosorna. De är så fula så här års, ofta bruna av svartfläcksjuka. För att inte svampen ska smitta till blommorna och de nya bladen så klipper jag bort dem så fort våren kommer. Dessutom kommer blommorna mer till sin rätt, och nya blad är redan på väg upp. Jag kan inte minnas när julrosorna var så här tidiga sist, det måste vara fem, sex år sedan. Ibland blommar de ju inte förrän till Valborg. Det gör mig väldigt glad att gå runt och njuta av dem tillsammans med snödroppar och vintergäck. Fick klippt ner en hel del perennaris också när jag ändå var i farten. Det gick liksom inte att låta bli när fåglarna sjöng i örat på en och solen värmde på ryggen.
Hoppas våren är på väg till er också.
Allt gott,
Eva

2 kommentarer:

Cattis och Eiras trädgårdsdesign sa...

Åh vilken fin bild på Julrosen! Helt underbar!

Klippte bort mina Julrosblad i helgen jag med :-D
Det var perfekt väder ute, helt underbart med vårsolen!
Nu syns mina "svarta" Nigra från yngsta dotterns fönster, istället för att vara dolda av fula gamla blad.

/Eira

Moa sa...

Låter underbart med vårvärme.. vi har oxå haft 8-9 ett par dagar men ack så det snålblåser, inbjuder inte alls till trädgårdsarbete men vill hemskt gärna =) Vacker julros och en fin trave ved.. perfekt!