torsdag 22 november 2012

Vad jag gör när jag sitter inne

 Under sommarhalvåret har jag fullt upp i trädgården - både med att njuta och jobba i min egen trädgård, och att arbeta med trädgård i form av tv-program samt för att ta fram bilder och textunderlag för reportage och böcker. Men vad gör jag då på vinterhalvåret? Skriver förstås! I höst har det blivit två böcker, som båda kommer ut våren 2013. Detta är den ena - Beskära träd och buskar, Ica förlag. Foto av duktiga Görgen Persson som jag tidigare gjort tre böcker tillsammans med (Första Trädgården, Pioner och Perenna Rabatter). Och jo, det är jag på omslaget.

Även denna bok kommer ut till våren. Jag kommer bland annat att presentera den på Nordiska Trädgårdar i Stockholm i april. Växthuset tillhör Christina som bor här i Kullabygden och det är en riktig dröm. Själv har jag ju ett som är mer praktiskt i aluminium men inte lika vackert. Boken rymmer både inspiration och praktiska tips. Båda böckerna är starten på en serie med namnet Gröna Fingrar (passar väl bra med tanke på namnet på min blogg?) och det blir minst två böcker till, våren 2014 kommer de. Bokförlagen jobbar med lååång framförhållning så man får ha tålamod! Även till denna har Görgen tagit bilderna.

En annan bok jag vill tipsa om, som man kan köpa som julklapp till sig själv eller någon annan redan i år om man vill, är den här. Nej, det är inte min mage, men den handlar om magen, dvs koppling mellan stress och mat. Den senaste tiden har många av våra läsare hört av sig och berättat att de äntligen förstår det där med blodsocker och insulin och hur det hänger ihop. Hur kan hjärnan skrika "choklad" eller "korvobröd" när man bestämt sig för att gå ner i vikt eller hålla igen på socker och vitt bröd? Andra ämnen som tas upp är ämnesomsättning, matsmältning och just matovanor. I slutet finns en rad recept för frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat som särskilt är anpassade för den som stressar mycket. Det är ingen bantningsbok, men eftersom många får en aha-upplevelse när de läst den går de ändå ner i vikt. Flera har berättat att de blivit av med de där svåra sista fem kilona. Finns att köpa på www.stressaner.se precis som mina andra stressböcker.
Så blev det reklam två inlägg i rad. Hoppas ni står ut. Återkommer med blommor nästa gång, jag lovar!
Kram Eva

2 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Reklam eller inte så är det trevligt att få tips på nya böcker:) Julklappstips är ju alltid bra;) Ha det gott/Monne

Anna-Maria sa...

Jätteroligt! Vad duktig du är! Jag ser fram emot mera läsning.